På västfronten lite nytt.. =)

Dagarna går och jag mår bättre. Att pappa kan vara en sån bra medicinkur!! Det visste jag inte! Har denna vecka jobbat lite med självständigt arbete, en litteraturstudie som jag skriver med min klasskompis Jenny. Det har gått rätt så bra, å vi e nästan klara med artiklarna. Det bästa är att arbetet inte ska examineras förrän i maj!

På måndag börjar min praktik i Ljungby. Därför har jag å pappa varit en runda på stan och inhandlat både nya arbetsskor och busskort. Vad har vi då gjort dessa dagar sedan pappa kom hit?

Jo vi har:
* Ätit tre stabila måltider varje dag
* Gått på promenad dagligen ( inte när det regnat) på minst en timme
* Sovit minst åtta timmar varje natt
* Sett på film, typ james bond
å en massa annat..

På tisdag lämnar han mig, har då varit här i två veckor. Men vi ses om drygt en månad igen, då mamma snart närmar sig en viss ålder och det är dags att sjunga för henne... =)

Nu skuttar jag runt här hemma i mina fina nya gympadojor, blev ett par Nike aerobicsdojor, då golvet på operation e stenhårt!  undrar om jag snart får skoskav??
Pappa har somnat på sängen med korsordet på bröstet, får nog gå å väcka honom snart..

Kram Kram Karro

ps, ikväll ska det storma igen.. andra gången sedan pappa kom hit!


Helgrapport

Pappa e här fortfarande och det är rätt så skönt. Han tar hand om mig och piggar upp mig när jag mår lite sämre. Lagar bra mat och får ut mig på promenader i dagsljuset. Idag har vi gått runt vxö-sjön, totalt tog den en timme å 35 min. Så nu e vi möra i benen och kollar på alpint.

Imorgon är det åter till skolan, jobba med uppsatsen och träffa handledaren. Veckan har varit bättre för varje dag som gått, med vissa bakslag emellanåt. Men det ska nog bli bättre med tiden..

Kram Kram Karro

Sjuk

japp, ligger hemma i soffan å mår mkt dåligt. Blir bara sämre å sämre. Spenderat måndagen på akuten utan framgång. varför kan det inte bli bättre?

min käre far är på väg ner just nu till mig. känns skönt, inte roligt vara ensam och sjuk.

Kram kram karro

Trevlig helg!

Det vill jag önska till er alla där ute i stora världen, eller iaf lilla Sverige. Det blir en rel lugn helg, verkar det som iaf. Det ska storma imorgon lördag, så jag tror jag gör stan idag istället. Tänkte prova på lite virkning, om jag minns hur man gjorde...

Lördagen blir nog med goda vänner. Får se vad planerna i övrigt blir. Nu är jag ledig i dagarna tre och det känns skönt.


image230


En härlig julbild från Piteå byxtorget.
Ha en underbar helg!!
Kram Kram Karro

Förbannad!!

Det är precis vad jag är just nu, är så förbannad att jag nästan börjar gråta. Först brinner Strömnäskiosken och butksinnehavaren omkommer, troligen mordbrand. Sedan brinner Storstrand ner, till grunden. Mordbrand. En Vedtrave på Djupviken har någon tuttat eld på, men kunde släckas snabbt. Inatt brann Strömlidastugan ner till grunden. Mordbrand.

Varför?????

Alla ställen som brunnit börjar på S. (utom vedtraven förstås). Vad brinner härnäst, Sjukhuset, Strömbacka, Statshotellet, Strömnässkolan??
Alla bränder har skett nattetid också, ännu värre...

Läs mer om dett här:
http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=90120&cat=13&pageIndex=0&arkiv=False

Kram Kram Karro

Glutenfritt..

Jag vet, jag tjatar en massa om min hemska mage! Men nu kör jag iaf glutenfritt sedan lördag kl 15:00. Får se hur det går. Handlade lite specialmjöl å sånt igår. Brödet går faktiskt att äta, körde i lite egna brödkryddor såsom anis å fänkål. Om två veckor ska vi utvärdera situationen.

Annars är det studier i K-na som gäller mån å tis. Imorgon ska vi prata om organdonation och vård i livets slutskede, två otroligt viktiga delar. Tänk om man någon dag får vara med om en organdonation, få stå där och hjälpa rädda liv.

Kram Kram Karro

Smått förbaskad!

Det är jag.. På livet, på min mage och min kropp som strejkar medan min hjärna säger en annan sak. Vill så gärna må bättre, bli piggare och kunna göra saker jag annars alltid kunnat göra. Sitter här hemma en lördagskväll, efter flera tvivel om att gå på fest eller inte. Velat av och till under hela eftermiddagen, så fort jag bestämde mig för att piffa till mig och gå på festen, så väljer kroppen att inte göra som jag vill.

Jag känner mig instängd och hämmad av min situation. Det går inte en lång stund varje dag som jag inte märker av mina besvär. Ville så gärna gå på fest ikväll och sedan få dansa lite, det är en månad sedan senast och har inte träffat flera av mina vänner sedan dess. =(

Så nu sitter jag här hemma, tycker lite synd om mig själv och ser på teve. Det är inte ens några intressanta filmer att se på... Imorgon är det jag som går och handlar glutenfri kost. Trodde det skulle gå över nu när tentan är avklarad och jag kan se framåt, men icke..

Ha en underbar kväll alla där ute!

Kram Kram Karro

Julklappar

Äntligen har jag tagit kort på alla mina fina julklappar och lagt in dom i datorn. Så här kommer lite "bildbevis" på vad jag fick av snälla tomten!

        

Dessa är de "normala" julklapparna...
Grey´s A säsong 3, mkt bra!! En kokbok med lättlagade rätter till en stressad student! Nu vinner jag i alla Vettt & etikett-diskussioner! Och en ny godluktande parfym som ska få karlarna på fall.. =)


        

Och dessa är de lite mer udda julklapparna. Mer kökshanddukar (har bara drygt 17 st), en duk (!!), lilla hemhjälpen (för mig som kan vara lite vilse i pannkakan), och slutligen en stektermometer digital (felköp av mot till far, då dom redan hade en, hihi)...


        

Dessa måste dock vara de mest udda av alla julklappar. En handduk med "sexy nurses" kommer göra succé på stranden till sommaren! En "uppläggningsgrej" till mobilen vid laddning, en diskborste för diskning av vinkaraffen (jag äger inte ens en sån karaff, haha).. och slutligen en citronpress, har inte testat den ännu..


Självklart fick jag en massa andra fina julklappar. Fina djupa vta skålar med lejonhuvuden på, och svart assietter som fick bytas efter besticktestet (porslinet måste vara glaserat, annars gnisslar det i mina öron, usch!).

Är helt klart nöjd med julklappar, även om jag sa att jag ville ha lätta paket då jag flyger fram å tebax. Trots detta lyckades jag få 8 kg övervikt och en trasig resväska.. =(

Ha en underbar helg allihopa!!
Kram Kram Karro

Tentaresultatet!!

Nu har det kommit, via mail har våran lärare Hans Krona mailat till oss elever om resultatet. Trots två akutmottagningsbesök, illamående, dålig sömn, magknip, så kunde ingen stoppa mig:

JAG KLARADE TENTAN!!!!

Hur ska nu detta firas? Jag e helt tom i huvudet.. Alla förslag är välkomna!
En sak som är säker är att jag iaf ska ut och köpa mig ett nytt fint pussel imorgon iaf! Hihi..

Kram kram Karro

Läser någon min blogg?

Ibland undrar jag om någon verkligen läser min blogg. För jag får aldrig några kommentarer...
Kanske bättre lägga ner alltihop?

E jag bäst?

Det finns ett beroendeframkallande spel på Icakurirens hemsida. Detta brukar bla spelas på jobbet när man jobbar natt eller har absolut inget annat att göra. Å det är inte så många som har klarat alla 14 banor för att slutligen hitta Atlantis.

Det roliga är att jag nu klarat det minst fem gånger. Här är det tom bildbevis! Varsågod och prova själv!

image215

Söta systerdottern Malin

hihi, ibland får vi för oss lite roliga saker, jag och Malin. En kväll fck vi för oss att jag skulle testa fläta hennes hår. mkt fint blev det.. Sedan skulle vi snygga till det, och hon blev; som mormor sa; en riktig senorita!!

image214

Kram Kram Karro

2007

Nu äntligen är det dags för den stora sammanfattningen av 2007. Detta har jag gjort två år tidigare, men då på Lunarstorm. Nu blir det istället här på bloggen. Det kursiva är det jag skrev att jag skulle uträtta detta år, dvs 2007, sedan kommer svaret under. Trevlig läsning!!


* Fortsätta med min träning. Bygga upp mina muskler och få bättre flås.
   - Träningen håller jag igång med. Man får fina armmuskler i roddmaskinen har jag upptäckt. Sedan växlar träningen lite, varierat på skola och tillgång till träningslokal.


* Finna Drömprinsen! Iaf fortsätta ut i singellivet och njuta av det. Inte vara så blyg utan det är bara att ge sig ut i djungeln å ha kul!
   - Drömprinsen vet jag inte om jag har hittat ännu. Kanske har jag det utan att ha sett honom. Blyg e jag fortfarande när det kommer till känslor. Har kollat in en kille i några månader nu, men jag vågar inte ta första steget. Sedan är nog han lika blyg.. hihi, hur ska detta lyckas?
Det blir iaf inga mer blinddejter, har varit på några hemska sådana. Hellre någon där man känner personen, så man vet om man verkligen vill gå ut med honom. Annars trivs jag bra som singel, lever loppan och njuter av livet!


* Njuta av livet och inte ta någont för givet!
    - Självklart ska man göra det, är fortfarande optimist och ser ljust på livet. Tänker framåt inte bakåt. Men tar en dag i taget, inte rusa iväg och glömma hälften!


* Kanske flytta till någon annan stad, Gbg ligger nära till hands! Kanske om man träffar någon ny kärlek igen?
   - Ingen flytt är planerad den närmaste tiden, iaf minst 8 månader. Sedan får vi kanske. Ska avslöja dock (till vissas glädje), att det kändes skönt att komma hem nu i jul. Hemlängtan hade jag en hel del och det e skönt att vara där man känner sig hemma. Fast jag vill nog inte vara singel i Piteå, isf får jag hitta någon snygging och lura med mig honom.. Dock finns det ett problem, att jag nu för tiden alltid blir sjuk när jag åker hem.. =)


*Plugga mer än de 5p i Gbg som redan är inplanerade. Kanske inom akutsjukvården eller vidare inom hjärta.
    - Jag är numera student på heltid. Läser Anestesi/narkos inom akutsjukvård. Är färdig den 5 juni (om allt vill sig väl). Min förra chef bara skrattade åt mig då jag la fram mitt förslag om att läsa vidare inom hjärtsvikt. Han menade att då jag inte var anställd på avdelningen, skulle jag aldrig få det. Tack för den uppmuntrandet! Å sedan blir han sur då jag lämnar dom och istället börjar läsa akutsjukvård? Och inte ens ett tack och adjö har jag fått från varken chefen eller avdelningen.


* Spara pengar! Måste det då jag vill ha ett nytt kök också i min fina lägenhet!
  -Nja, gör istället av med alla pengar. Eller bara till goda ändamål. Som till min utbildning. Får studiebidrag från jobbet, men det räcker inte så långt i ett singelhushåll. Köket får vänta, iaf tills jag vinner lite pengar eller nåt..



Nu till 2008:

* Ordna till med min mage. Utreda vad som är fel. Är det glutenintolerans? Är det bara simpel stressmage?


* Gå klart min utbildning. Skaffa en ny anställning på operation och ta ett steg upp på karriärsstegen!


* Forsätta njuta av livet och ta dagen som den kommer. Allt löser sig i slutändan, på ett eller annat sätt.


* Resa lite kanske? Om tid och pengar finnes.


* Uppskatta och ta hand om mina underbara vänner!



Och slutligen lite bilder som sammanfattar 2007:

         

Jag å Cicci på förfest innan krogen, Jag å Sara på väg på ett udda påskäventyr, Jag gjorde teve-debut i lokalnyheterna, premiärbesök på Gekås Ullared i juli..


        

Jag å Malin på Rix FM-festivalen i Luleå i aug, På båttur med föräldrarna på en av de få soliga dagarna, After work och avslutning med mina numera f.d. arbetskollegor på hjärtavdelningen, Skolstart 3 sept på Vxö Universitet.


        

Jag gjorde palt för första gången i mitt liv, mumsiga blev dom!, Jag avslöjade mitt pusselberoende, Jag å Ann på en av alla roliga partaj under hösten, På IKEA med mina underbara systerdöttrar.


Året har faktiskt varit helt underbart! Kan inte klaga faktiskt. Nu har ett nytt börjat, och vi får se vad som händer!
Kram Kram Karro

Akutmottagningen

Av detta års första timmar har jag spenderat de flesta på akutmottagningen i Växjö. Vaknade kvart över fyra med en knivskarp smärta i magen. Magebesvären kom tillbaka efter en tid av återgång. Och hemma själv vill jag inte vara, så det blev in till akuten. Där var endast en kirurg i tjänst och han hade häcken full av en massa operationer. Jag väntade på honom mellan fem på morgonen till halv två på eftermiddagen. Då gick jag hem med löftet att doktorn skulle ringa mig med svaret på mina blodprover.

Vid fyra ringer han mig, vill att jag ska komma in igen. Mina vita är höga, och sänkan likaså (tecken på inflammation). Efter lugnat ner mig själv, pratat med Cicci, gråtit en skvätt för man är lite skärrad (joo, när man som vårdpersonal blir sjuk blir man också orolig och bara en patient)., så fick jag tag i David som skjutsade in mig. Tack David!! Du är dagens ängel!

Misstanke om blindtarmsinflammation fanns/finns, men än så länge är det lugnt. Har inga atypiska smärtor, men ska komma in direkt om nåt skulle förändras. Hoppas jag nu bara slipper detta.

Nu ska jag se om jag kan få i mig lite mat iaf..
Kram Kram Karro