Mamma-besök

Helgen är över och mamma har lämnat mig till mitt öde. Sitter ensam i soffan och lägenheten känns plötslig så tyst. Tänkte att jag kör ett litet sammandrag av vad som hänt:

* Onsdag - Mamma kom med tåget strax innan sex. Hem och laga pasta med baconsås. Surra en massa, sedan teve å sova.
* Torsdag - Jag jobbade hela dagen lång, mamma läste bok (!!!!) i soffan när regnet öste ner ute. Sedan möttes vi på stan då Aima (blandade märken såsom only, esprit, sisters) hade rea dvs halva priset, på mer än halva butiken. Det blev en jacka, en tröja och en luvtröja (dock utan luva, men vad heter det då?) Sedan kebab, godis å soffmys.
* Fredag - Jag är nu helgledig. Mamma tar sovmorgon, i prncip varje dag hon var här också.. hihi.. Vi promenerar till Cicci´s jobb å lånar hennes bil, tack Cicci! Sedan åker vi till Hovs bageri, till Strömbergshyttan (glas!), äter lunch på Cafe Coretto på Maxi, sedan plantagen och ICA (hämta mina semesterböcker från CDON, totalt tio pocket). På kvällen lagade jag Ängasoppa.
* Lördag - Shopping på stan igen, lite ärenden som inte var avklarade. Handlade färska räkor på Torget som vi mumsade på kvällen. Även inköp av en Stoor resväska till mina norrbottens-resor. Sedan lite rea på H&M å sånt. På kvällen tog vi en tvåtimmarspromenad runt vxö-sjön (7 km å över 11500 steg!)
* Söndag - Först en lång frukoststund, sedan lite disk å sånt trist. Sedan film å ostkaka på eftermiddagen. Till middag blev det limekyckling och sedan en promenad för att kolla på alla de fina villor jag vill köpa häromkring.
* Måndag - Jag upp till jobbet, mamma åkte tåg till Gbg å Mormor runt tio-tiden..

Idag har jag varit med på två kejsarsnitt och det blev en pojke å en tjej. Så mysigt!! Jag blev tom tårögd och kände mig hedrad att få vara med om dessa mirakel!
Imorgon är det gyn igen och ett planerat snitt (kommer snart få rutin på detta!) Idag har jag varit på Akutsalen och haft en massa olika frakturer, vad gör folk egentligen ibland, jag tror vi ska börja bojkotta badrumsmattor!!

Kram Kram Karro

Ps. Bara två veckor å två dagar kvar, eller 16 dagar, eller 384 timmar, eller 23 040 minuter till semestern! Det ni!! (nej, jag räknar absolut INTE ner till dess)...

Besök!

Tänkte bara meddela att imorgon kväll kommer mamma hit på besök, ska bli såååå skoj!! aon är här ändå till måndag morgon. Vi ska hitta på lite blandat såsom åka till glasriket och shoppa lite. Sedan äta gott och ha en bra stund tillsammans. Det var ändå över 2½ år sedan hon var här sist!

På jobbet går det framåt, e numera på gyn och håller på. Är livrädd att ett akutsnitt ska komma in då jag varken sett eller gjort ett (som narkossyrra alltså)..

Återkommer troligen efter helgen..
Kram Kram Karro

Glad midsommar

önskar jag till alla mina vänner och min familj!
Själv tar jag en lugn midsommar efter helgen i Göteborg och laddar för mammas ankomst på onsdag. Så här ska det städas och fejas innan dess. Men först en liten silllunch, sedan vankas det jordgubbar med glass!



Kram Kram Karro

Göteborg

Med en sömn totalt nio timmar på hela helgen, är jag nu hemma i vxö och har tom hunnit jobba en dag. Massa skoj har vi haft.
Resan gick fredag fm, sedan shopping på em innan fredde mötte upp oss och vi traskade till lgheten, ca fem min promenad från avenyn. Sedan middag med även marcus å per på en grekisk restaurang, åt ett mkt mumsigt lammfärsspett! på kvällen drack vi vin och dansade på Nivå. Där träffade jag Viktor (å så pratar vi inte nåt mer om det... =)..
Lördagen var mkt seg. Vätskebrist å sömnbrist gjorde att morgonen var seg. Efter en 7-Eleven-frukost så var vi nere på stan runt ett-snåret. Lite mer shopping och sedan lunch på Storan med marcus å per. Det blev en massa gott, bla en stooor margerita innehållandes fem olika smaker. Sedan Buzz hos marcus och efter det fotboll å fest hos fredde. Utgång på Valand, men jag gick hem innan tre pga jag var så trött...
Söndagen var lugn, vi käkade pizzarester till frukost och sedan for tåget 14:05. Problemet var att tåget var proppfullt och vi hade inga biljetter, boka aldrig biljett i sista minuten!!!!! jag fick betala en snordyr biljett i första klass för nästan dubbla priset (432:-)och Ann satt på golvet (250:-) Roligare kan man ha!!
Sammanfattningsvis var helgen ändå underbar, trots att det inte blev varken monster jam eller liseberg. Det får vi ta nån annan gång.

   


Mumsiga Mojitos på Nivå, jag poserar å Fredde vill vara med, tidig morgon på Göta älv-bron, marcus dricker bloody mary på lördagen..

     

Den stora Margeritan innehållandes fem olika sorter: Kokos, Banan, Kiwi, Mango och Jordgubb. Jag sitter på golvet på det fullbokade tåget...

Nu är det åter arbetsvecka och jag älskar mitt nya jobb, hade möte idag med mina handledare och biträdande chefen för en "planering" av mig. Fick mkt fint beröm och de tyckte att jag absolut kunde gå mkt fortare framåt i min introduktion då jag redan är så självständig och kunnig.

Kram Kram Karro

Snabbinredning

En liten grej jag gjorde lite snabbt.. Min syster gjorde det först, sedan gjorde jag likadant. Har ni tänkt på hur trist och tråkig en strykbräda kan vara? och hur lite som krävs för att den ska bli som ny å dessutom lite trendig?
De behöver:
* en tygbit, ca 1,7 m långt och 1 m brett
* en häftpistol, går att handla på tex claesohlssons
* en strykbräda

Så här blev det för mig:



Kram Kram Karro

Hemlisar

Nu har jag blivit hemlig.. hihi, får se hur många som blir irriterade... Jobbat nu 4 dagar, gått toppenbra är så nöjd! Imorgon åker jag tåg till göteborg för en helg med en massa skoj!
Kram Kram Karro

Ut i hetluften

Imorgon kl 7:30 smäller det! Då börjar jag min första arbetsdag som anestesisjuksköterska på operationscentrum, centrallasarettet växjö. E såååå nervös så att nerverna sitter utanpå kroppen och jag känner mej rastlös och virrig. Ska strax packa arbetsväskan och förbereda morgondagen. Skulle vara hemskt att glömma arbetsskorna.. haha..

Kram Kram Karro

PS, troligen kommer inläggen minska här på sidan. på de senaste 4 inläggen har jag fått 2 kommentarer, känns som det inte är någon som läser denna blogg. Vet att du Frida läser den, men inte hinner kommentera, det är ok.. men e det ingen annan som läser, så är det ingen ide att skriva en massa.. kram kram

Examen

För fyra år sedan, exakt på dagen, tog jag min examen, fil kand, som sjuksköterska.
Och fyra år senare, på dagen men minus en timme, skickar jag in examensansökan på min specialistutbildning inriktning anestesi. För alla poäng blev klara i måndags och jag kan verkligen andas ut.

Nu ska det njutas av semestern fram till måndag. Gräset är torrt och gult, vindarna lite för varma och solen gassar verkligen ordentligt. Så därför sitter jag inne nu efter att ha svettats några timmar i solen.

Kram Kram Karro


Försening!

Visst är det skoj när man sitter på flygplatsen, ska precis gå på planet och så säger dom att dom har tekniska problem! Man tittar på klockan, en kvart kvar till avsegling och man inser att detta kommer dom inte lösa kvickt. Damen vid incheckningsdisken var lite smått förvirrad, hade lika lite info som oss. Dock visste hon efter en stund att det skulel bli ett nytt plan men osäkert vilken gate. En minut sedan fick jag ett sms att den nya gaten var den snett mitt emot.. och en minut senare meddelar hon att den nya gaten e samma som jag fick veta. Får hon veta sakerna efter mig??
Sedan fick jag ett sms att det istället skulle avgå 20 min senare, det meddelade hon också flera minuter efter mitt sms. Det slutade med att jag fick meddela informationen till de närmaste runt mig och sedan spred sig ryktet vidare. Stackars kvinna som inte fick nåt rätt.

När jag sedan satt vid fönstret på den nya gaten, ser jag att det inte finns nåt plan.. hmm, det verkar skumt. Plötsligt kommer en sån där liten röd bil susande över asfalten med ett jätte-stort plan bakom sig och fort gick det. Sedan kom det massor med folk från alla håll, planet tankades och väskorna rullades på. Snacka om effektiva människor! Mkt imponerande! Sedan kan jag meddela att jag för en gångs skull var allra först på planet förutom kaptenen och flygvärdinnorna som sprang runt för att hinna med allt. 40 min totalt försenades blev vi, men det gjorde inget. Jag fick en varm kanelbulle å en kopp te iaf.

image375

Före och efterbilder!

Nu kommer bilderna!! Då solen beslutade sig för att gå i moln, så gick jag in istället. Så här kommer bilderna på tvättstugan som är ombyggd. Lite information:
* Obehandlat cementgolv som syster målat i en grå nyans, mkt fint!
* Obehandlade gipsplattor på väggarna, som nu är liite spacklade och vitmålade.
* Vitt tak som målats om.
* Sedan tidigare fanns en frysbox och ett fult skåp för fjärrvärmen.
* Det är ett tidigare förråd som nu byggts om till en tvättstuga med förvarinsutrymmen.

image374



När jag anlände till "byggplatsen" var redan två väggskåp (från badrummet) uppsatta och en garderob (för städgrejer) ditplacerade. Frysboxen hade fått ett nytt ställe i rummet och alla gamla hyllor hade körts till Breviksberget (soptippen) ett antal varv av kära syster yster. Hon har gjort ett bra jobb!!

Dagarna innan IKEA så planerade vi rummet och tog lite mått. Jag drog om lite elsladdar och skapade nya eluttag i den nya tvättstugan. Sedan på torsdagen lånade vi ett släp och begav oss till IKEA för en heldag med shopping. Självklart fick vi inte med oss allt hem, bla ett par väggskenor som inte säljs online men ska skickas med post ändå efter vi tjatat i en timme att vi inte kan komma tillbaka senare för ett par väggskenor som kostar 38:-/st!!! å kvällen skruvades lite saker upp.

På fredagen började vi jobbet. Det skruvades vägghyllor, garderobens nya inredning kom på plats och jag handlade saker som saknades (en duschstång för ett draperi runt fjärrvärmen, en gardinstång för vi köpt för kort på IKEA, typiskt! m.m.) Sedan tillbaka och fixa ännu mer. Helt knäckta satt vi placerade framför Talang på kvällenm heja Zara du var bäst!!

Lördag började med ett besök hos bästisen Frida och hennes underbara Anton. Lite frallor och mumsig orientdressing, mums! Sedan när mamma slutat jobbet, kom hon ner och började sy åt oss. Jag och syster skruvade bänkskivor, reglar skruvades fast och jag har fått valkar i händerna!! På kvällen var det grillad älgfilé hemma på Gäddgatan för att fira min efterlängtade examen! Fick pengar till ett stetoskop av Mor å Far, å ett mkt vackert halsband från Miss Dee av syster med familj.

Söndagen var slutspurten, nu var det dags att få det klart! Syster började jobba vid två och vi kämpade som bara den. Mamma satt vid symaskinen, totalt handlade vi 7,6 m tyg! Jag städade på em och fixade håret på mina systerdöttrar, sedan tacos och tillbaka för lite "lull-lull"-fix, som Simon & Tomas säger.. Så äntligen runt kl elva var det klart. Dekorationen hade kommit på plats och vi kunde skönt luta oss tillbaka och beskåda verket. Det trista är att rörmokaren inte dykt upp ännu, så den får stå oanvänd än så länge.

image373

Här kommer äntligen bilderna. Observera att det är bara jag och min syster som gjort allt!! Kvinnor kan, fastän mamma sytt tyget och pappa hjälpt lite med sågning och eljobb m.m. Tack pappa, vi är inte alltid så duktiga som vi tror och kan inte allt!! Och tack mamma för allt syjobb, och vilken tur jag hade som fick lite tyg över till min strykbräda!!


image369


image370


image371


image372
Dekorationen på väggen trillade ner och vi klädde istället hela frysboxen. Och här visar syster var tvättmaskinen i framtiden sedan ska stå.

Hojta om även du vill ha inredningstips eller förslag för hur ett rum ska utformas.. =)
Kram Kram Karro

Tvättstugan

Nu är den helt klar, bilder kommer snart. Efter en heldag på IKEA i torsdags och tre dagars jobb, så är allt på plats utom "maskinerna" pga ingen rörmokare. Men fint blev det. Måste bara ladda över bilderna först...
Har även fixat håret igår på mina systerdöttrar. Det blev slingor på dom båda, men Malins hår fick göras om, då hon tyckte det blev för randigt..

Är fortfarande krasslig. Hostar, nyser och sånt äckligt tråkigt. Ska idag ha en lugn slöardag, mysa med Mio och bara vara...
Kram Kram Karro

image368