1:a snön

Idag föll den första snön. Plötsligt dalade vita snöflingor utanför fönstret på operationssalen och en timme senare virvlade det omkring stora som pingisbollar (inte tennisbollar som jag sa först till kollegorna på salen, vi fick oss ett glatt skratt iaf!).
Resan hem från jobbet var mindre rolig, snöblandad regn och 3 cm snöslask på vägen. Självklart plaskade jag ner i en pöl innan jag ens kom fram till cykeln, sedan vid ett rödljus satte jag andra foten i en vattenpöl. Nu sitter jag iaf soffan med varma, torra mjukisbyxor och en kopp te i handen.

Visst är snön underbar!?!

 

Examenspresent

Ätligen har jag inhandlat mitt fina stetoskop! Det är rosa, det fungerar bra och det är bara mitt! Så nu ska jag lyssna på andningsljud och hjärtan som slår.



Kram Kram Karro

Hösten

Den kommer mer och mer för varje dag som går. Nu är de gula löven nedfallna och ligger i härliga högar på marken. Jag kan inte låta bli att vara som ett barn och hoppa i & sparka omkring löven. Är det inte underbart?!?

Utanför fönstret skiftar naturen i grönt, rött, orange och gult:


Gräset är fortfarande grönt. Solen skiner på en nästan klarblå himmel och inbjuder till en promenad.

 

Kram kram Karro

Eldskvinna?

Kan jag bli det? Ska iaf iväg på kurs imorgon, heldag, fick veta det idag. Jag ska nämligen få en "förtroendepost" eller "ansvarspost". Jag ska bli en av tre brandansvariga på operationscentrum och ha hand om utbildningar, informera nyanställda och hjälpa till med sånt som berör brand.
Så imorgon ska jag ut till räddningstjänst, kanske får jag leka lite med elden ändå?

Med kalla händer, men ett brinnande hjärta, heta kramar från lilla mig!!


Trevlig helg

önskar jag till alla nära och kära. Är ledig i dagarna tre och morgondagen ska spenderas i Emily´s nya lägenhet (inflyttningsfest).

En rolig skylt som finns nere i mangelrummet. =)

Kram Kram Karro

Pussel

Nu ska jag berätta om min stora passion, eller nja, iaf en av mina hobbys som jag utför emellanåt. Jag är rätt så kräsen när det kommer till pussel, det får inte vara vad som helst och motivet är det viktigaste.

Det hela började för några år sedan då jag var på stan en lördag och var inne på akademibokhandeln. De hade några pussel framlagda och nedsatt pris, jag som inte hade så mycket inplanerat köpte mig ett 500-bitars och gick hem. Satt fast vid detta pussel till två på natten, kunde inte sluta när jag väl börjat. Sedan var jag fast.....

Totalt har jag i min ägo 12 pussel, de är dock bara dom som jag har sparat. Har köpt några på secondhand, som ibland saknat bitar och då blivit sopor. Andra som inte är nog "bra" för mig, har jag skänkt bort..



De bästa fabrikaten är Schmidt och Ravenburger. De har bra skärpa på bilderna och bitarna går inte ihop med alla andra. Med andra ord bra kvalité.

Har även rotat upp gamla pussel hemma hos mor & far, hittade detta gamla fina pussel från 60/70-talet.




Sedan finns det motiv som jag inte gillar. Det är djur, teckningar, kungligheter, och där det inte händer så mkt i bilden tex bara en massa enfärgad skog och ett litet hus:





Däremot gillar jag landskap, då blir det mer detaljrikt och man kan dela in det i delar när man lägger det.



Kram Kram Karro

ps, du har kanske förstått att jag gärna vill ha pussel i julklapp?? =)

Höst-städning

Med risken att vara precis som Mor min, så har jag höststädat. Två dagar har det tagit, då jag tog köket när jag målade om och toaletten tog jag förra helgen. Nu är det rent och fint, nya gardiner hänger uppe och fönstrena är avtvättade men redan smutsiga efter regnet och blåsten igår, typiskt!!
Det som tog mest tid var nog självaste rensandet, massa onödiga papper och prydnassaker skulle bort. Har nu samlat ihop två kartonger till secondhand, om nu någon vill ha dom. Trivs bra nu med lite "murrigare" färger och mer ljus framme. Hösten är inte så tokig trots alt..


  

Först sommargardinen, med en massa blommor i fönstret och den gamla lampskärmen.
Nu ny svart panelgardin och halvgammal panelgardin med blommor på. Mindre saker i fönstret och nya svarta lampskärmar (e dock inte fullt nöjd, vill ha lite större tror jag).

 

Lyckades inte få en helbild på köksfönstret innan, fotade bara fönsterbrädan (som min vaktmästare förhoppningsvis snart ska fixa!!) Nu har de halvgamla gröna panelgardinerna bytt kompisar till de nya i köket som jag fått av mamma, så nu har jag gått från turkost till grönt/beige där inne. Känns lite lugnare då.

Så nu har jag knäskurat, trasslat ut en massa elkablar och spikat fast dom, rensat grejer och strykit en massa. Dags för en lugn och skön söndag!

Önskelista

Har nu funderat en stund, tänkte att jag skriver ner här vad jag önskar mig i present och julklapp. Det är snart knappt två månader kvar!

Önskelistan:

Bestick i serien
Oval Steel:
- Jag saknar 11 st teskedar och 2 dessertskedar.




Glas i serien Lovisa:
- Jag saknar 4 st Ölglas, 8 st Snapsglas, 10 st Likörglas.




Stekpanna, en med hög kant (och stor nog för att laga mat med sås).


Tofflor, nya fina då de jag har börjar bli utnötta. Tror jag har storlek 39, mamma du vet vilka jag menar!


SATC-boxen! Skolådan, alla 6 säsonger av serien Sex and The City.



Grå badrumsmatta och gråa handdukar till badrummet (2 badlakan, 2 små, 1 gäst). Detta vill jag har i lite mer mörkare grå, mattan ska vara av den mer "lurviga" varianten.
     


Kommer jag på mer, så återkommer jag...
Kram Kram Karro

Veckans vikt

Upptäckte att jag inte meddelat så mycket hur det går för mig i kilojakten. Kanske beror det på att det inte händer på speciellt mycket. Ligger 1 till 1½ kilo minus iaf, men det märks i kläderna att något händer. Tränar fys minst två gånger i veckan. Provade ett par jeans jag köpte i Pite på semestern, då satt dom tajta och snyggt. Nu är det vidd i midjan och det hänger lite överblivet tyg bak i rumpan och fram på låret, kan det bli bättre??

En av anledningarna till varför jag gått ner lite i vikt är att jag äter "soppa" varje kväll istället för en mål mat eller massa mackor. Det är av märket Allevo och ingår i deras serie för
Low Calorie Diet. Smaken är potatis och purjolöksopppa, men en liten knäckis till. Mindre än 10:- per portion dessutom! =)


Ryggbesvär

I fredags fick jag massage av min kollega, som är utbildad massör. Hon höll på länge och ordentligt, det bästa är att hon hittade problemet. Jag har något som kallas "falsk ishias" och sitter beläget i mellersta sätesmuskeln (japp, på rumpan!).

Falsk ischias är mycket vanligare än äkta och svarar alldeles utmärkt på kiropraktisk behandling. Smärtan är lindrigare och mer diffus än vad som uppstår vid äkta ischias. Det är sällsynt att den fortsätter nedanför knät. Strama muskler eller spända muskler i sätet eller i benen bildar med tiden s k triggerpunkter. Dessa försvinner inte när man stretchar utan behöver behandlas.

Falsk ischias har många olika orsaker men härrör sig således aldrig från ett diskbråck. Här är orsakerna i stället rörelsestörningar i ryggraden eller i bäckenlederna, t ex:

  • överbelastning eller felbelastning av ryggen
  • benlängdsskillnad
  • fel skor
  • gamla fot- eller knäskador
  • fotproblem - nersjunken hålfot
  • sjukdomar i ryggen, bäckenlederna eller höftlederna
  • tjock plånbok


- Utdrag från en sida på internet...

Mina muskler var väldigt spända och hon fick knappt massera från början. Nu stretchar jag varje dag och försöker träna min rumpa ordentligt.



Lövtavla

Har länge gått och tittat på alla de vackra löv som nu byter färg utanför fönstret. Har sedan en tid tillbaka varit sugen på att göra en tavla med alla dessa vackra löv och idag slog jag slag i saken. Var iväg och tränade, efter att ha slöat i soffan precis hela dagen. Ute regnade det och blåste, perfekt väder att plocka löv, NOT!

Det blev gröna lönn-blad och de röda bladen vet jag inte, trädet är rött iaf och bladen likså. =)

Klistrade fast löven på ett vanligt vitt ark med lim, först alla gröna och sedan de röda ovanpå. Tyvärr lyser det igenom med vitt på sina ställen, så jag får se hur jag ska göra åt det.

Så här blev iaf resultatet:




  


Nu står den ovanför teven i sin fina ram. Det värsta är att jag har nu så mkt bladlöss överallt.. så nu ska jag slänga ut alla rester..

Kram Kram Karro

Källaren

Har haft en liten akilleshäl som, tack å lov, inte så många har varit i kontakt med. Det är mitt källarförråd... Har sedan flytten hit bara satt in allt där nere. När nu regnet öser ner utanför fönstret och jag inte hade nåt annat speciellt inplanerat, så begav jag mig ner och satte igång. Rensade bort en hel del bl.a. en massa från skolan som jag inte använder idag. Även en massa prydnassaker och kläder som jag ska skicka iväg till Erikshjälpen.

Så här rörigt var det innan:




Och så här blev resultatet:



Så nu har en liten sten trillat bort från min hjärta. Nu är det bara höststädning här uppe i lägenheten som e kvar...
Kram Kram Karro

Ryggont!

Har fått problem med ryggont, har besvär av muskelknutor som klämmer åt och gör att min ischiasnerv spökar och jag får svårt att röra mig ordentligt. Är i behov av en naprapat, som kan massera och knäcka ut mig lite. Har en kollega som skulle hjälpa mig, men det är svårt att få en ledig stund för oss båda samtidigt... =(

Annars jobbar jag och kan inte förstå att man kan vara så trött när man kommer hem. Visst, jobbar nio timmar varje dag och fem dagar varje vecka. Dock har jag 4-dagars ledigt nästa vecka, då ska jag höststäda här hemma. Gardiner ska bytas, fönster putsas, rejäl städning och kanske tom städning nere i källaren. Självklart åker även duntäcket fram, det börjar bli lite småkylig redan om nätterna..


Fina ljuslyktor i turkos, sådana vill jag ha!! (dessa tillhör Anna F)...

Kram Kram Karro