Besök på jourläkarcentralen..

Det har jag gjort idag. Har lite magbekymmer som jag inte kunnat råda bot på själv pga bristnande tillgång till vissa sjukhusrelaterade saker. Skulle egentligen ha rest hem idag, men efter magsmärtor och inte en blund sömn på hela natten, valde jag att stanna kvar på Kallax imorse. Har feber och frossa i kombination med illamående och magsmärtor. Nu börjar det bli lite bättre efter behandlingen på sjukhuset.

Nu hoppas jag bara att jag hittar en bra resa hem imorgon, som inte kostar multum och går hela vägen hem. Det var över 30 min väntetid på sas i tfn, så får väl se när dom ringer upp.

Nu ska jag dricka saftsoppa och vila mig lite till...
Kram Kram Karro

God Jul!

Med detta inlägg vill jag önska alla mina nära och kära en riktigt God jul! Befinner mig hemma i Piteå, där det är lite dåligt med snö.. Men dom har lovat att det kanske kommer lite imorgon.
Ha en underbar julhelg och lova att du tar det lugnt emellanåt..

Kram Kram Karro

Å så var det två dagar kvar..

Idag är det söndag och jag är dagen efter den nyktra kvällen före... Sovit lika dåligt, men är inte bakis. Helt ok! Var ute även på Grace och dansade tills stället stängde, synd bara att en viss grabb såg åt fel håll.. ;)
Nu har jag varit ute på en söndagspromenad på dryga timmen och nu vankas scones med en stooor kopp te. Sedan ska det julbakas och packas inför resan. Så rastlös kommer jag nog inte bli än på ett tag..

Ha en underbar tredje advent. För er som bor i Växjö kan jag tipsa om att kolla på Öppna Kanal ikväll kl 18:00 då våran studentgudstjänst visas..

Kram Kram Karro

Nedräkningen pågår..

Jag vet jag är lite tjatig, men jag längtar så mkt tills jag får komma hem. Räknar nästan timmarna till planet lyfter och jag är på väg hem till snön och ledigheten. Idag har det tränats,tvättats och städats inför julen, så jag kan påbörja packningen. Ikväll vankas film och mys i soffan, man ska inte anstränga sig mer än vad man behöver.. ;)

Dagens bästa är nog när jag i em hux flux kom på att jag ska på spa imorgon. Fick ett presentkort i födelsedagspresent av en massa underbara vänner. Så imorgon ska det bli helkroppsbehandling. Och sedan avslutas kvällen med julfest tillsammans med alla korister i Brygghuskören.

image200
Jag å Malin när Robert (min svåger) fyllde 30 år.. dvs dec -99.
Usch vad jag är lik mamma på bilden!!


Ha en underbar helg alla där ute!

Kram Kram Karro

Blodpudding!

Åter igen har jag agerat husmor. Har lagat äkta, hemmgjord blodpudding efter farmors gamla recept. Hur mumsigt som helst. Nej, jag tänker inte avslöja receptet, det ska gå i släkten och till dom som kan bevara det. =)
Lagade det tillsammans med pappa när jag var hemma förra julen, då hade han fått tag i recepten från min faster. Troode det skulle vara jätte-svårt, men det gick rätt så smidigt faktiskt. Men det blev nog totalt fyra samtal med pappa för att rådfråga om lite saker.

Ikväll ska jag försöka mig på hallontryffel också, med mörk choklad.. mums! nåt att bjuda mina klasskompisar när jag ska bjuda på fika på måndag. kanske blir det några över som jag kan ta med mig hem till Pite...


image199


Liten bit av den mumsiga blodpuddingen (är gjord i en vanlig sockerkaksform).

Kram Kram Karro

ps. Ha en underbart fortsatt Lucia, snart kommer tomten.. ni vet väl sången... "elva nätter före jul...."

Tisdagstema: Kök

Min dröm är ett nytt kök. Mitt kök är från 50-talet och minst en dm för lågt, iaf för mig som e lång... Vill ha ett nytt, som är med flyttbara hyllor och trädörrar. Med halogenspotar och fint ljust kakel. Med en bra spis och schysst fläkt. och så ett vitrinskåp så jag kan plocka upp mina vinglas ur kartongerna.
Problemet är två; ekonomi och hantverkare.

Hur duktig jag än varit (hittils iaf) här hemma, så vill jag inte borra upp ett helt kök här hemma med den smulbetongen som finns, överlåter det till proffs. Ekonomiskt så funkar det inte heller. Ville inte ha det bara billigaste utan någorlunda snyggt.


  

Detta kakel har jag nu, inte allt för vackert.. Hade inte så mkt bilder på självaste köksluckorna, du får helt enkelt lite på mig att de är hemskt.. ;)

Vad vill jag nu ha istället? Joo, ett kök från IKEA i ek, troligen blir det Ulriksdahl. Och till detta ett fint kakel i vitt/beige, ni vet det lilla kvadratiska som alla andra har. Å så halogenspotar till detta. ljuvligt!!

Hittade inga bilder så ni får drömma hur jag vill att det ska se ut...
Kram Kram Karro

Julpyssel

Visst är det härligt när julen närmar sig! Alla tänder stämningsfulla ljus i fönstrena, bjuder in sina vänner och bekanta på glögg och pepparkakor. Julmusik hörs i bakgrunden och snart kommer lucia och besöker oss. Och självklart börjar man längta efter familjen, att få vara tillsammans med sina nära och kära. Känna trygghet och värme... japp, du gissade rätt, jag har otrolig hemlängtan! Men det är bara drygt en å en halv vecka tills jag får smaka på pappas griljerade julskinka och mammas julgodis. Och självklart träffa mormor som också kommer upp.. Att få träffa kära syster och mina underbara systerdöttrar som gör livet värt att leva.. =) *längtar*

Sedan all julstress som jag upplevde på stan igår när jag handlade julklappar kopplar jag bort, och den stundande tentan den 2 januari som ligger och spökar ständigt. Julmusiken spelas för fullt här hemma och jag slår in julklappar för glatta livet, inser ni hur mkt julpapper man samlar på sig år efter år.. har tom två stycken oöppnade rullar. Nu har jag iaf gjort slut på en rulle.

Annars ska jag julstäda lite här hemma, göra det fint. Har redan tänt det andra adventsljuset idag och ikväll vankas det julkonsert med kören i domkyrkan, kommer bli så otroligt pampigt! Min kära kompis Cicci ska sjunga O helga natt, mkt vackert! Funderar på att värma lite glögg och slänga ner i termosen och dricka innan så man får rätt stämning.. hihi

En riktigt god andra advent på er alla där ute, hoppas snön kommer snart bara så vi alla får en vacker vit jul!
Bamsekramar Karro

image196

I´m back!

Japp, äntligen är datorn färdiglagad. 5 veckor tog det mot lovade tre, jag gnällde lite fint till butikschefen och fick välja ut nåt i butiken för 200:- så jag valde fyra dvd-filmer; Crash (mkt bra!), 9½ vecka (hihi, erotisk!), Top Gun (gammal klassiker) och Seabiscuit (hästfilm, osedd).
Sedan cykla hem i ösregnet, men det var skönt att äntligen få plugga in datorn. Hade lite att ta igen, men det mesta är nog ordnat nu genom detta blogginlägg.

Vad har då hänt i mitt liv de senaste fem veckorna?
* Skolan och pendlandet till K-na mån + tis pågår för fullt, har tom hittat mig en söt "tågflört" som jag kollar in varje gång.. hihi..
* Jobbat lite extra nu i dec för att få lite extra slantar, men tror att jag nog nu jobbat mitt sista pass på HIA, framför allt då chefen nekade mig att gå på julfesten ikväll då den bara är för dom som är i tjänst! (snåljåp!)
* Har fyllt år, grattis på mig!!
* Och livet rullar på...

Idag är jag ledig, det blir träning om en stund, sedan lunch å därefter ner på stan. Julklappar ska handlas och fika med Dolle.

Kram Kram K