Florist kanske mitt andra yrke?

nja, så självsäker e jag väl inte. Men jag gillar att pyssla med blommor och så.. både snittblommor och vanliga gröna, ja tom kaktusar.. Tänkte visa lite vad jag har hemma i fönstrena och inne i lägenheten, både riktiga å plast. Vilka som e vad får du gissa själv.. =)

Jag handlade en vas på IKEA för lite blomsterarrangemang vid min tevebänk, å igår å idag har jag kompletterat med pilkvistar och falsk orkidéekvistar för att få lite färg.

image54            image55

Jaa, jag vet dom ser lite falska ut, men e så fina på håll. Å det är så mörkt där så inte mkt överlever.
Annars så har jag just nu ett "dille" på zucculenter (stavas det så?). Dom klarar sig bra när jag är iväg på resor och tål att stå i mina fönster som vätter mot söder.

image56     image57    image58

Två svärmorstungor, ett myntträd och slutligen två zucculenter (vet itne vad dom heter riktigt).

image59    image61      image60

Först en grönväxt som jag inte vet vad den heter, men är mkt vanlig, blir oftast ca 60 cm hög med en stam på ca tre cm. Den skjuter ut kvistar som sedan formar bladen som en stjärna. Hur som helst, klippte jag av stammen och kvar blev inget, nu växer den igen och skjuter skott nerifrån.. mkt fin å lättskött.
Sedan två kaktusar å en zucculent  som jag har på köksbordet. Krukan är från jobbet som jag fick när vi rensade.
Slutligen en fin hängväxt som hängt med i måånga år. Det kommer och går, mår bäst när man pratar lite med den.

Jag har även en ficus som står brevid soffan, men den vågar jag inte då den är helt naken och sakta men säkert börjat knoppa igen, en riktig säsongsväxt. Släpper varenda blad på hösten för att nu när solen kommit spricka upp å leva igen.. Och många mobbar mej för att jag inte tar hand om den.. *snyft*

Nu är det väl bäst att jag tar å vattnar dom lite, det har varit varmt här idag..
Kram Kram Karro

Mitt "rum"

Iom jag bara har en etta, så har jag inget vardagsrum. Men jag har dock en sovalkov, där hela min dubbelsäng ryms. även om det är knappt 40 cm på varje sida. I mitt rum ska mycket rymmas. En tevehörna, bokhylla, mitt keyboard, läshörnan å så lite golvutrymme. Innan jag å min far påbörjade den omfattande renoveringen av lägenheten såg det ut såhär:

image45

Sedan började rivningen av tapeterna, som var knottriga å målade. Men hade man vetat vilket underarbete som krävdes, hade det varit lättare att slänga upp tapeterna på de ursprungliga. Måånga liter spakel krävdes!

image46

Direkt blev rummet ljusare och vackrare! Stor skillnad. I sovalkoven var tapeten mörkgrön, nästan svart. Så du kan kanske ana hur det såg ut. Sedan så kom iaf äntligen tapeterna upp. Å i min favvo-färg, grönt. Bokhyllan har jag löst genom hyllor som jag fäst på väggen. På det sättet är det lättstädat och jag får plats med lite lådor å sånt under.

image47

Lite småbilder i mitt "rum":

image50  image48

image49

Sedan fixade jag även till parkettgolvet. Det slipades och lackades, men inte av mej. Sånt e svårt och man vill ha det ska bli bra gjort. Och inte så farligt dyrt var det heller.. För det behövdes verkligen. Min föredetta lägenhetsinnehavare hade haft nåt på golvet som fläckat av sig å fastnat på golvet. Jag misstänker en platspåse, men det kan vara precis vad som helst..

image51   image52
Detta är golvet före...

image53
Å så här fint blev det, bländande fint!

Nu har ni nog sett det mesta, min tevehörna finns ju längre ner i bloggen om ni vill se den..

Kram Kram Karro

IKEA-shopping

Nåt av det roligaste som finns. Tror det finns många fler som håller med mej och en massa killar som inte gör det.. =) I Lördags gjorde vi en roadtrip, jag å Cicci.. ända till Älmhult, IKEA-staden i småland. En resa på ca sex mil, men det är lååångt när man haft en "blöt" kväll dagen innan.. Men hur bakis, trött å seg man är så lockar IKEA så mkt, att man åker dit redan kl tio. Och jag e glad för det, för massa fina grejer fick jag med mej hem.. och pank blev jag.. tur lönen kommer på tisdag.. hihi

självklart måste jag få visa upp lite som jag handlat. Inga stora möbler blev det, mest småsaker som dekoration, täcke, teve-snurr, grejer till badrummet å köket.. Och mer vill jag handla.


image40 image42  image41    
Skålar från Village, ljus från IKEA å Hemtex       Vas å Blad från IKEA                    Ny badrumsmatta å toaträsits


Sakerna till badrummet kommer på bild när jag fått upp allt, måste fixa lite silikon så jag kan byta toarulleshållaren. Har redan bytt handdukshållaren å lite krokar, så fint så!
Kram Kram Karro

En teve-stjärna?

Kan jag vara det? Visst, det har inte visats på teve ännu, kommer först imorgon fem över halv sju.. å fem över halv åtta, å fem över halv nio, å fem över halv tio..på morgonnyheterna.. då står jag där i min fina sjuksköterskeskrud och berättar om problemen om EU-arbetstiderna.. men det är bara lokala nyheterna, Sydost. (men en tips är att det finns att kolla på webben.. tror jag iaf..)

Hoppas det gick bra, e liiite nervös. Jag var den enda som ställde upp på arbetet. Och jag säger att det hade varit lättare att ha varit med i radion eller teven. tur jag iaf inte hade en "bad hair-day".. hihi..
Så, snart e jag kanske en teve-stjärna.. vem vet? nyhetsmorgon nästa, jag å bengt magnusson tillsammans? =)

Kram Kram Karro

image44
Foto: Tv4.se/sydost

Min hall..

Har världens häftigaste tapet.. Tack mamma för det valet. Det var nämligen hon som hittade den och övertalade mej att våga ha nåt häftigt. Själv hade jag tänkt att ta nåt "neutralt" eftersom hallen är liten och L-formad. Och mest garderober och dörrar (fyra garderober å fem dörrar), vilket gjorde att jag inte skulle ha så mkt tapet. Men men, sagt och gjort, jag köpte den och nu hänger där på vägge. Uppsatt av mej själv, den andra tapeten jag satt upp själv i hela mitt liv. Den första var tapeten i köket, några dagar innan..

Sedan med en liten klatschig hatt- och skohylla från IKEA, så kunde det inte bli bättre.Det bästa med denna tapeten är att den är "ritad" med en kolpenna. Sedan är det som ritat med en silverpenna på samma sätt som kolpennan och glittrar när lampan lyser på tapeten. Som en liten skugga på kolet..

image36     image37

Sedan har jag faktiskt gjort om dörrarna också, har bara tre upphängda. Till toaletten, klädkammaren och ytterdörren (pga lyhört i trapphuset). Dom ser mkt fina ut på bilderna, men var egentligen mycket slitna och behövdes lackas om. Sagt och gjort, Karro tar fram snickarbyxorna och sätter igång. Och fin blir det..
(OBS, dörrentill vänster ser lite väl vit ut pga blixten slår lite väl hårt på den..)

image38     image39

Ha en bra dag..!
Kram Kram Karro

Min tevebänk..

.. har jag gjort alldeles själv, på eget intiativ och idé.. har iaf inte sett nån liknande tidigare. Med lite fantasi och skruvar, så kan man underrätta saker alldeles själv. Eftersom jag hade svårt att veta vad för tevebänk jag vile ha, då rummet ser ut som ett L och jag skulle ha teven i hörnan på L:et. Och väggen är lååång så, en liten fyrkant blev inte bra. Och inte ville jag ha ett storchabrak med vitrinskåp å sånt till heller. Så jag letade och letade, länge.. Sedan hittade jag den, på IKEA. Den heter Lack och är egentligen en stående hylla ( se bild nedan). Sedan kom fantasin igång och jag började klura lite, för den var både "billig" ( i jämförelse med MIO´s sortiment) och i samma träslag som allt annat i rummet, ek.


image33



Så jag inhandlade lite ben istället, la hyllan på tvären och hux flux så fick jag mej en tv-bänk med förvaringsutrymme med plats för både playstationet (någon som vill köpa det av mig?) och olika sladdar tex mobiladdaren. Och det finns plats för mer.. Tur jag fick jag av Malin, min systerdotter.. hon var suverän på att skruva å hålla..

Så här ser den ut efter tillskott av korgar, teve, DVD-spelare och dekoration.

image34

Kram Kram Karro

Vårkänslor!

Sakta men säkert börjar våren analkas. Visst, dom lovar vinterväder nu i helgen igen, men idag visade sig våren från sin bästa sida. Trots att jag sovit bort en del av denna vackra soliga dag, så hoppade jag fort upp ur sängen när jag såg solstrålarna genom periennerna (typ kl 13:25). Temperaturen visade på hela +17 grader i söderläge, och knappt blåst. Så jag beslutar mej för att skippa gymmet å istället ta en långprommis å lite ljusterapi. Och så hade jag sån tur att Cicci tagit halvdag på jobbet å ville hänga med!

Sagt å gjort, vi började på vattentorget och gick runt sjön, sedan svängde vi av och kollade in 3,5 miljonersvillorna, som var som skolådor. Via en "genväg" genom skogen, så hamnade vi ute i den vackra bokskogen. Drygt två timmar senare med snack om allt möjligt, röda kinder och avdomade ben, så anlände vi till ursprunget. Sedan hemfärd via godisbutiken, det är ju ändå fredag idag.. =)

När jag ändå var ute å promenixade passa jag på att fota lite..


  image27          image28



image29     image31     image30


Först lite bilder på bergundasjön.. sedan är det kärlek i luften, å Cicci förevigad blan bokarna.. Och slutligen en massa blommande krokusarna i rabatten utanför mitt hus..

Kram Kram Karro

Goá Göteborg!

Så har man spenderat 5 dygn, 5 timmar och 29 minuter i världens bästa stad. Mår så bra när jag är där, så där äckligt bra, även om man sitter med full packning, regnet smattrar mot rutan på spårvagnen och det blåser så min lugg står numera rakt upp, så jag jag inte låta bli att ha ett leende på läpparna, sjukt men sant! Vad underbart. Jag har shoppat, festat, umgåtts med Momo, sovit, läst en bok, simmat, färgat hår på Sara, varit på 25 +25 årskalas, druckit bubbel, åkt buss, spårvagn, bil å tåg. Jag har dansat natten lång med min egen lilla läckra sambakille Hassan. Raggat på en kille som jag inte ens minns namnet på, som blev hur svartis som helst på Hassan (ojoj, du skulle vart medm vilka intriger!). Missat sista nattbussen hem pga snygga grabbar.. Varit bakis å kollat repriser. Flyttat in på hotell i tre nätter. Druckit 15 koppar te under dessa dagar, ätit mumsig hotellfrukost (gått upp minst fem kilo!), Shoppat skor, så att resväskan inte gick igen när jag skulle hem.. *lol* Shoppat i flera dagar helt enkelt.. Ätit pasta, ätit file mignong. Varit på Bio, såg Jakten på lycka med Will Smith å hans son, mkt vacker, gripande å även lite sorglig.. Solat ute på rasterna i endast kortärmat, hur skönt som helst. Kollat in blommande krokusar, se bild nedan, å anat våren. Men även testat ljuvligt Göteborgs-väder med regn från sidan i lördags (blåst + regn)..

Så nu vet ni vad jag har hittat på.. så ni som funderar på att åka dit, gör det! mkt trevligt! Idag ska jag jobba natten, så jag har tagit sovmorgon. Frukost i sängen å kolla in alla program jag spelat in.. Sedan yoga lite, hur skönt som helst..

I em blir det fika med cicci, vi har avlagt totalt 2 ½ timme för det, mkt som ska gås igenom.. hihi
Kram Kram K


image20     image21


image23

image24     image25

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av fridasfunderingar

REGLER:

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Den som blir "tagen" ska skriva sex saker om sig själva i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.
Till slut väljer den "tagna" spelaren ut sex nya bloggare och gör en lista med deras namn.
Efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras egna bloggar för att låta dem veta att de har  blivit `"tagna"  och att de ska läsa ens egen blogg för mer information:

Här är min lista över underliga saker om mig:

1. Flyttade nästan till Luleå å pluggade på Hantverksgymnasiet, för jag ville bli inredare. Dock var jag lite rädd å tyckte det var långt bort.. å nu e jag tom sjuksköterska!

2. Hockeyproffset Mikael Renberg har friat till mej sommaren -01, när jag var på min systers möhippa (hon känner honom).. dock e jag fortfarande ogift, men jag svarade ja till hans frieri.. =)

3. Kollar på Glamour, en gammal klassisk teveserie som jag började se med mormor när jag var liten. (går numera på tv4+)

4. Jag kan prata med en speciell röst så jag låter precis som Mark Levengood. "Finlandssvenska".

5. Har ingen fobi.. Konstigt nog. Joo, kanske en men bara lite. När jag klättrar (på klätterväggar) utan rep så blir jag lite rädd å kan börja kallsvettas.. Men det är inga problem när jag e "säkrad"

6. Jag har renoverat hela min lägenhet med mina egna händer, alldeles själv ( å lite hjälp av pappa).. Tapetserat, lagt golv, målat tak, målat garderober och kök, målat element, borrat, skruvat, spikat, byggt bord, stolar, tevebänk m.m.


Så, det var mina sex saker.

Meddelar härmed att följande är tagna:

Inga alls.. e så ny här å alla som jag känner e redan tagna.. *snyft* men ni får läsa lite roligt om mej iaf..

Min mor...

Idag fyller världens underbaraste mor 50+. Vet inte om jag vågar berätta den exakta åldern.. =)
Av mig har hon fått presenter, dels filmen som jag berättade häromdan å sedan en CD-skiva "voices of romance" å så lite choklad till detta. mums! hoppas hon blir glad.

Nu önskar jag bara att hon snart kommer hit å hälsar på mej i min nya lägenhet. Hon har bara sett bilder på den ännu. Hoppas det blir snart!


image12       image13
Bild 1: Min mamma våren -04                                                              Bild 2: Mor och döttrar sommaren -05
 
image14
Bild 3: Mamma julen -04

image15     image16     image17
Bild 4: Jag å mamma julen -04                          Bild 5: Öland -05                                      Bild 6: Mor å Far på Öland -05

Nyklippt

Jahapp, då har man spenderat två å en halv timme hos frissan. och ja, det blev lite resultat. Och vilket häftigt dessutom! Kicki på Carpe Diem här i Växjö är bäst när det gäller hår, är alltid supernöjd när jag går ut därifrån. I höstas så "övertalade" hon mej att klippa av mitt hår femton cm och det blev så kanonfint, det var så tunt längst ut. Då blev det tjockt och fylligt igen. Jag har fortsatt i samma längd nu och trivs bra med det. idag gjorde vi istället lite radikalt och klippte lugg och färgade en häftig färg i den..


image8     image9     image11


Efteråt träffade jag Cicci för en fika på Palladium. Baristan Mattias har lärt sig vad vi vill ha, han sa bara: " Två latte?" E det då man är en sk stamgäst?
Ikväll en slappekväll, göra så lite som möjligt helt enkelt.. =)

Kram Kr

Nåt som berör..

Idag såg jag en film som jag spelade in i helgen när jag jobbade. Vet inte om nån annan än mig har sett den. Den gick på femman i fredags eller lördags. Har jobbat hela helgen och sedan tränat idag efter jobbet. Så när jag lagat lite mat, så slog jag mig ner i soffan för att se lite på teve. Det var då jag slog på filmen.. "Helens små underverk" eller "Raising Helen"..

Det handlar om Helen, en kvinna mellan 25 å 30 års gammal. En karriärskvinna som har ett liv som andra skulle drömma om. Hennes närmaste är hennes två systrar, den ena är "bull-mamman" , Jenny, som gör allt rätt å den andra, Lindsay, den som står Helen närmast och är mitt emellan dom. En dag omkommer Lindsay och hennes man i en bilolycka och kvar är deras tre barn. Enligt testamentet är det Helen som ska få vårdnaden, vilket innebär att alla inklusive henne själv är i chock.

Nu börjar en kamp för Helen. Allt i hennes liv vänds upp och ner. Att få följa med henne på denna resa var fantastiskt. Se hur hon kämpar och verkligen försöker. Visst, det kan bli lite "hollywood"-fjäskigt ibland, men för mej så fastnade den i hjärtat. Kan bero på att jag själv är i samma stadie i livet och längtar efter det livet hon fick, iaf en del av det.. =)

Så ni som vill, se filmen och njut. Men glöm inte näsdukarna iaf..


image5            image6        image7
 Kram Kram K

Starten

Jahapp, då var man här då, dags att blogga lite mer offentligt kanske? tänkte att jag kunde komma närmare lite mer vänner å familj på det viset, så det kan se vad jag hittar på om dagarna.
Min blogg kommer handla en hel del om min lägenhet och vad jag gjort där.. men även om mitt sociala liv, jobbet som sjuksköterska och kanske lite äventyr från min vardag.,

hoppas vi ses snart igen!



Jag å Cicci.. =)

Badrumsfix!

Nu har jag fixat lite i mitt fina badrum. När stammarna byttes -04 så gjordes även badrumen om. Så det enda jag har gjort där är skrubbat golvet, då det var mycket smutsigt mellan fogarna å så. Nu har jag även målat taket då det skiftat gul-vitt. Sedan städat av väggkaklet, så nu blänker det.

Nu saknas bara lite fina saker att sätta upp ovanför badrumsskåpet, nu har jag en garderobsblomma där å ett doftljus.. Mer ljus vill jag ha iaf.. Här är lite bilder på resultat efter..

Badrum efter

Och här är golvet, har tyvärr inga före-bilder..

Golvet efter

Och här är lite av taket och ett praktiskt badrumsskåp från IKEA.

image4

Kram kram K