Jakten har börjat..

Det bästa med hösten är att jakten sätter igång. Men i höst blir det ingen jakt, kanske lite harjakt när jag kommer hem till jul. Detta kort är från september för några år sedan.. Dino springer runt med och nosar febrilt. Tänk att han fyller 11 år i januari.. tiden går fort ibland.

image169


Kram Kram Karro

Försöker sova..

visst är det hemskt att inte kunna somna de kvällarna man verkligen behöver det. ska jobba imorgon kl sju, stiga upp tjugo över fem för att duscha då jag ska på partaj på kvällen. men men, sagt och gjort, tio över tio låg jag i sängen. lite småtrött.. försöker lösa lite korsord.. släcker lampan, ligger och snurrar ett tag.. tänder lampan, tar fram sudoku, brukar alltid funka. blir trött, men somnar inte..
nu sitter jag här vid datorn och försöker bli trött, inte lätt.. nån som har nåt tips? ska nu ta ett glas vatten och sedan lösa lite mer sudoku.. hoppas jag somnar innan halv ett iaf.. får väl försöka räkna får eller nåt..

Natti natti till er alla
Kram Kram Karro

Ps, självklart stöttade jag munkarna idag, iklädd rött partylinne (dock utan paljetter) har jag skuttat runt här hemma idag då jag storstädat lägenheten. vilken syn va!

Lunarstorm

Kör lite på tisdagstemat, fast idag torsdag istället. Har äntligen gått ur Lunarstorm för några veckor sedan, hur skönt som helst! Man känner sig lite gammal när man befann sig där. Och man har inte så mkt kontakter kvar där heller. Det är mest för tonåringar. Nu kör jag med Facebook istället och min blogg.
Kram Kram

Kör-sång

Bara för att man åter igen är student, så måste man så klart gå med i studentkören igen. Som jag slutade i november förra året. Skillnaden denna gång är att jag numera sitter i alt-stämman. Lite udda, men skoj. Vilka stämmor man ska sjunga, man är van att oftast ha melodin i sopranstämman. Nu ska man även öva in "gamla" låter i en helt ny stämma tex studentsången, säng säng säng m.fl.
Men det är roligt iaf, inte så jobbigt på de "mörka" ställena ändå. Har fått många positiva reaktioner från de andra körarna, bäst var nog Sofies i måndags då hon sa att de äntligen lyckats locka över mig till den mörka sidan, farligt!!
Annars är det inte så mycket i skolan numera, bara en massa gruppuppgifter och inläsning av litteratur. Ska försöka skriva klart en gruppuppgift idag, så jag kan vara ledig på fredag och sedan ska jag jobba i helgen.
Kram Kram Karro


Slö-Söndag!

visst är söndagarna gjorda för att vara lugna, återhämtande dagar? så var även det idag. Morgonen började i ett lugnt tempo med tanke på gårdagen (Party och nattklubb) för att sedan ökas upp med lite avslutande grupparbete och plock i lgh:en. Då skickade kära Ann ett sms om jag ville hitta på nåt, sagt och gjort, en kvart senare stod jag duschad och påklädd (tidigare ofräsch med mjukisbyxor, som sig bör!) nere på Konsum och valde ut matvaror till lite smarrig middag, tror vi spenderade över en timme där. Men en massa gott blev det, hembakad pizza med egenhändig pizzasallad. Efter recept på pizzadeg och pizzasallad från våra båda respektive mammor (dom e bra dom!) så fick vi med oss lite kassar ut ut butiken. Ann hade hyrt en film, Beck, medan jag piffade mig.

Och vad har vi då på vår pizza, joo en blandning av allt gott.
*Ketchup
*Vita bönor i tomatsås
*Rökt strimlad skinka
*Champinjoner
*Ananas
*Vitlöksmarinerade räkor
*Gröna oliver med paprika
*Å så ost på

Vilken blandning, men gud så gott! Å så lite oregano på toppen. Ursäkta bildkvaliten, men det är taget med mobilen. Nu ska jag sova, filmen var bra iaf.. =)

image167

image168

Kram Kram Karro!

Skol-böcker!

varför ska skollitteratur kosta så otroligt mycket, då vi redan tjänar dåligt med pengar..? Det går väl inte ihop? Kollade på vad böckerna till min nästa kurs (15p) skulle kosta. Om jag handlade på det billigaste stället (adlibris) och utan frakt, så skulle det gå på 3899:- HALLÅ!! E det vettigt eller??
Hoppas jag kan låna ihop lite litteratur från mina kompisar..

Nåt ännu roligare är att jag ska ha tenta den 2 januari kl 9:00 Hur kul är det då? Ingen fest på nyår blir det iaf!!
just nu är jag inte så glad åt skolan, ska ut å ta en öl istället med Ann och förtränga detta över helgen.

Kram Kram Karro

Livet på en operationsavdelning

Har nu spenderat två dagar på fältstudie uppe på operationsavdelningen tillsammans med en narkossyster. Hur kul som helst, var jätte-nervös första timmen då jag inte hade nån aning vad som komma skall.. Har fått se massa "spännande" operationer, ska dock inte gå in på detalj för alla känsliga människor.
Först fick jag en känsla "herregud, vad har jag gett mig in på" men sedan kändes det lugnare och det blev mer och mer intressant. Tror jag var lite för nervös först, men en sak är säker, jag skulle aldrig kunna bli operationssjuksköterska. uschanemej!

Nu är det studier som står på schemat, har två gruppuppgifter nu den närmaste tiden och tenta i oktober. Sedan ska jag jobba lite mellan varven också. Får väl ta igen det i jul eller nåt.. ;)

Kram Kram Karro


Biblioteket!

Dit ska jag alldeles strax. Solen skiner ute men jag ska försöka plugga lite, så jag kan ha bara skoj imorgon. Ska läsa en halvskoj bok av Svenaeus: "sjukdomens mening- ur ett fenomenologiskt och hermeneutitsikt synsätt". hur kul låter det på en skala på 1 till 10??
Idag har Anna varit här på fika, vi har kollat på bilder och hon har fått en massa kläder som jag skulle slänga. Har alldeles för mkt med kläder, borde ta en ännu större rensning..

Så här fint bibliotek har vi här i Vxö, hoppas det finns plats längst upp (dom flesta är väl ute i solen??):

image165   image166


Kram Kram Karro

Blixtar och dunder!

Äntligen var det dags, dagen då jag får mitt efterlängtade åsk- och blixtoväder. Sitter här i mörkret och tittar på hur blixtarna far över himlen. Det är fortfarande rätt så ljust ute, typ gråaktigt, så blixtarna blir vita ungefär som pärlor.
Dom verkar inte ha närmat sig mig så mkt, kan räkna till minst 1004 (ca 1,3 km bort) och det borde vara över Helgasjön. Tevekabeln är utdragen, satt och kollade på One Tree Hill när det började mullra, har fått låna hela säsong ett och två! Vågar faktiskt ha igång datorn, då det går på trådlöst och via kabel, ej telefonjacket..Får väl se hur det går.. Regnet öser ner utanför fönstrena och det forsar på gatan utanför (den sluttar)... Synd man inte har nån att mysa med just nu, tända lite ljus, läsa en bra bok och bara vara.. eller göra andra saker.. ;)

Kram Kram Karro

ps, har sådan här "gadget" på sidopanelen (win vista) och det visar på stoora blixtar, med andra ord helt korrekt!

Pluggperiod

har n tänkt på det.. Att så fort det är dags att plugga, så är det genast jätte-skoj att rensa garderoben, skrubba avloppet i duschen, frosta av frysen, damma golvlistorna och annat dylikt. Märkte det nu när jag skulle läsa två hemska engelska artiklar.. men jag satte upp ett mål istället. tex när jag läst dessa artiklarna, ska jag få en bit mörk choklad. Och det funkade!!

Jagar skolböcker för fullt, tur man har snälla kompisar som har några hemma. Fått tag i dom jag behöver nu i det närmaste. Fick ett tips att kanske arbetsgivaren köper in böckerna åt mig, eftersom dom även betalar min utbildning. Får ta och kolla upp detta.

Kram Kram Karro

Skola

..är nu igång för fullt. Därav dåligt med inlägg.. men jag ska bättra mej! Efter tre dagar fyllda med skola, tom en hemläxa (!), så är jag nu ledig ända till måndag kl 10:00. Men ledig vetti 17 om jag är.. ska läsa en halv bok och två engelska artiklar.. och förhoppningsvis lite mer om jag orkar. Å på lördag ska jag jobba.

Det verkar iaf vara otroligt tufft och förväntningarna på oss är som på läkarna i deras utbildning, iaf känns det så.. Men samtidigt är jag förväntasfull och ser framåt emot det med spänning. Det får helt enkelt bli en enorm utmaning, härligt!

Kram Kram Karro

Skolstart!

imorgon gäller det.. Då ska jag bege mig ut till Växjö universitet´s campus och börja mitt nya liv som student. Därför har jag redan passat på att ta fram sakerna till min nya fina skolväska.
Annars har jag och Emily slappat i soffan idag, sett på film och ätit kycklingsallad. Vi skulle ut och gå en promenad, men det har regnat ständigt nästan hela dagen..

image164


Självklart måste man ha lite roliga saker i. Ett nytt kollegieblock med godisnappar på, mums! Informationsbladet och en massa pennor är bra. Allt detta ska ner i min nya väska inhandlad på Åhlens, gillar den starkt. Letade i mååånga dagar innan jag hittade den. Måste bara hitta ett reflex att sätta på också.

Kram Kram Karro

After work

för sista gången.. med mina kära kollegor.. Trevligt var det iaf. Vi samlades kl 17:00 på Bishops arms här i stan. Som vanligt var ingen i tid, men det är som vanligt... =)
Dom hade gratis buffé, men inte så mkt som var nåt att äta. Så jag och Emily delade på en hamburgetallrik, mums! Efter några öl och cider begav vi oss i samlad trupp till Emma, där vi i brist på groggvirke använde svartvinbärssaft. Jag drack dock bubbel som jag fick av min underbara vän Ann. Också mkt mums!!

  


Idag lördag är det ta det lugnt som gäller, kanske lite bowling ikväll eller kanske mat, pizza skulle sitta fint! ;) Får väl se när alla börjar pigga på sig lite...

        


Kram Kram Karro
ps, Anna, nu finns det en finare bild på dig än den från Karl-oscardagarna... =)