Valborg

Imorgon är det valborgsmässoafton. Det blir partaj här hemma hos mig med Järngänget. Så nu har jag fixat lite här hemma, ska nu bara dammsuga och baka en smarrig kladdkaka. Det gick bra att joura inatt, fick sova hela natten lång och idag har jag tränat, slöat och städat som sagt.

Rapport ang morgondagens bravader kommer senare. Ha nu en underbar valborg! och njut av lite ledighet, själv har jag 4-dagarsledigt!

Kram Kram Karro

Matlagning!

Började morgonen med att gå dryga milen dvs två varv runt den berömda vxö-sjön. 11 374 steg blev det också. Hem, laga scones å duscha. Pausa lite.. Sedan har jag lagat mat, lagat mat och lagat mat. Det blev köttfärsgratäng, pasta med köttfärsröra och ska strax göra kycklingfajitas. Är inne i ett stim nu..

Imorgon ska jag testa gå jouren, är istället ledig på tisdag då jag ska till rtg och göra ultraljud. Får se vad det visar.. Ska jobba med Olof å Conny, kan bli rätt så skoj. =)
Kram Kram Karro

psst, orkar inte skriva in några recept nu, men om intresse finns så ordnas detta..

Panik!!

Uschanemej! Det verkar som det spricker för min praktik ändå! Alla planerade operationer i både L-by och Vxö ska ställas in när strejken drar igång kl 12 den 5 maj. Shit, Nu ligger jag pyrt till!! Trodde jag skulle klara mig då de bara varslade i vxö...

"Igår anmälde ledningen för Lunds universitetssjukhus sig själv till Socialstyrelsen enligt Lex Maria eftersom canceroperationer fick ställas in i strejkens spår.
I Växjö och Ljungby är alla planerade operationer inställda och landstingets plan är att akuta operationer ska kunna genomföras.
- Livshotande operationer liksom canceroperationer är prio ett och det ska vi försöka säkerställa, men vi vet inte kunder det kommer att fungera i praktiken. Vår bedömning är att vi klarar bemanningen för akuta operationer utan dispenser. Men läget kan ändras."

    -
Utdrag från
Smålandsposten 080425

*snyft* kommer jag inte få någon examen nu??

Helg igen

Tänk vad veckorna går fort ibland! Har praktikserat hela veckan lång, idag fredag ledig men ändå är livet fullbokat. 8:15 var det till käkkirurgen (operation om en vecka), sedan vidare till blodgivning, förbi gamla jobbet å surra en stund. Handla lunch i cafeterian och sedan ute på skoluniversitet runt halv tolv efter en varm cykeltur på tjugo minuter (solen skiner ordentligt idag). Pust... nu skulle uppsatsen skrivas!

Klockan ett skickade jag in den till kursansvarige, hoppas han godkänner den. Har suttit och flummat i nästan tre sidor och det känns som inget var vettigt men det var vad han ville ha iaf. Sedan vidare till Willy´s för matinhandling, cykla hem i t-shirt (nu var det riktigt varmt) och in med maten. Sedan placerade jag mig på en bänk i solen, en glass i näven och senaste Hennes i andra handen. Kan det bli bättre?

Kompisgänget vill ha med mig ut på stan ikväll, men jag ska ha en efterlängtad lugn fredagskväll idag som jag inte haft på månader (känns så iaf).. Ska snart iväg å inhandla lite mumsig thaimat. Sedan blir det mysbyxor, snarra å tevetittande, jag vet, jag är ung, singel och ska inte sitta hemma. men ibland så vill man det..

Resten av helgen är oplanerad, ska fixa med lite småsaker här hemma och bara ta det lugnt, kanske bygga ett pussel?

Kram Kram Karro

Ikea-inredning

tänkte visa lite vad jag har gjort här hemma med dom stora grejerna från ikea. Köpte två rullgardiner och en finfin matt som jag har under soffbordet numera. Skulle gärna vilja ha en mysig soffa och varför inte med en härlig schäslong? och sedan vill jag ha ett helt nytt kök och ett ordentligt garderobssystem med skjutdörrar. Men pengarna, orken och tiden sätter stopp, fast mest pengarna.

        


  


De hemska persienner har fått gå hädan och ersatts av den fina "Tupplur" från Ikea som är 100% mörkläggande och det kan jag verkligen hålla med om. Kunde inte fota den om jag drog ner gardinen helt.. *skratt*
Från bågfilen finns det en hel del småsår på händerna, men vill man ha det fint får man visst lida lite pin eller hur det nu var.. Mattan är designad av min favvoinredare Jon Eliasson, han kan vilken dag som helst få komma hit och göra om. Ja, jag vet han är lite knasig i sina idéer tex bokhyllan hos familjen Schulman i programmet Roomservice. Men det blir fint i slutändan. Synd han är så gammal och gift..
Kohuden som jag hade under soffbordet har för tillfället fått vila lite och ska få komma fram lite längre fram i tiden, den är bara ca 40 år gammal än så länge.. Men ni vet vad modet säger, kohud är "so last year!"

Kram Kram Karro

IKEA

kom äntligen så iväg i lördags. Solen sken på klarblå himmel och Underbart Snälla David låna ut den röda faran åt mig. Jag plockade upp Ann strax efter elva, sedan var vi tillbaka i stan strax efter fem. En dag full med shopping, god mat å en massa skratt. Här är några bilder från dagen, resultat av allt som inhandlades kommer senare..

        


        


        


Hundskålarna ska ev inhandlas till pappas nya tillskott därhemma, lilla Mio. Leksakerna är även till honom, ville håna lite å ge honom en lite "gay"-leksam med den snygga rosa stöveln. Och självklart skulle det inhandlas både värmeljus å servetter. Sedan gjorde jag ett alldeles "potpurri" efter att ha borrat och sågat hela dagen, men mer om hantverket i nästa inlägg. Fina prismor i fönstret blir fint nu när solen tittar fram lite mer....

Nu ska det sovas, e sååå trött å imorgon väntas praktik.
Kram Kram Karro

Torsdag...

Imorgon har jag handledning i skolan och är faktiskt lite nervös. Mitt fall ska presenteras och alla ska dskutera det. Liite jbbigt, men sedan är det över. Då ska vi göra nåt tillsammans, ännu inte klart men det ska våra handledare bestämma (vi är en grupp med 6 elever å 2 lärare/handledare).

Sedan ska jag njuta av en lugn fredagskväll i tevesoffan, då veckan varit fullspäckad. Får se vad som händer i helgen, erbjudandena är många men samtidigt känner jag för en lugn helg med ordentliga sovnätter.. =) Börjar låta gammal nu, usch!!

Nu ner mot tvättstugan!
Kram Kram Karro

Ps, skulle gärna vilja åka till IKEA. Har dock inte tillgång till någon bil på lördag. Min persienn har gett upp/gått hädan och behöver handla rullgardiner som jag funderat på i över ett år nu. Har du en bil att låna ut till mig några timmar? betalar självklart soppa å "lånepeng" =)

Tisdagstema: Himmel

Har inga bilder på dagens himmel, då det mestandels är mulet. Praktiserar för fullt, har skola hela lördagen och i helgen är det renovering hos Ann. Får väl vila på söndag kväll eller nåt..
Denna bilden tog jag i december några dagar innan jul hemma i Piteå. Var alldeles till mig av att se solen, då vi här i Växjö hade totalt 23 solminuter under HELA december månad. Nu längtar jag efter våren, att få gå klart min utbildning och resa hem till Piteå i slutet av maj.
Ps, idag sövde jag själv, då min handledare var ute å gick i korridoren utanför... Var liite nervös, men det gick bra... =)

image307

Kram Kram Karro

Elakhet

Vissa människor är bara elaka. Förstår inte riktigt varför vissa måste jävlas med andra människor bara för skojs skull. Skulle hämta min cykel som stod parkerad utanför Konsum sedan igår morse då jag var sen till bussen och inte hann gå med mina högklackade stövlar.
Då möttes jag av denna scenen:


image302


Men en eker senare borttagen, så står den nu inlåst i cykelrummet. Det kan vara en cykelliga i farten och tar alla cyklar efter dom "kollat in dom" och satt på hänglås. Fick hur som helst bära hem den, sedan fram med bågfilen, skiftnyckeln och avbitaren...


        


Hann även fota lite blommor på väg till Konsum och plocka några som hamnade i en vas hemma hos mig.. Vad heter den blå blomman? Är det en blåsippa eller kanske en blå snödroppe? jag vet inte och äger ingen flora.

Nu förberedelse för den stundande tjejkväll som avslutas på stan..
kram kram karro

Framtida flytt?

Diskussionen kring flytt av hela järngänget till Göteborg cirkulerar... Vem skulle inte vilja bo i Gbg? Jag vet iaf att jag är 95% positiv till en flytt. Och ännu bättre är om vi gör det tillsammans, så blir inte flytten så jobbig. Men det dröjer nog ett år innan det blir verklighet för mig å Ann iaf, vi vill jobba in oss lite och isf kanske vi tar tjänsteledigt för att testa på det först.
Den som lever får se....

Helg!

å så var det lördag morgon och två lediga dagar står på schemat. Igår var det praktik som gällde, hade ännu en toppendag och undrar återigen varför jag inte jobbar i L-by, trivs så otroligt bra där. Är redan en i gänget och tycker det är så kul att jobba där att inte ens bussresan är jobbig. Får väl se vad som händer i framtiden, man kanske jobbar lite där och lite i vxö, det är ändå samma klinik.

Sedan på kvällen, fem min efter bussen kommit till vxö så var det dags för after work med gamla gänget från HIA. Först middag på Harrys och sedan traskade vi vidare till Bishops arms. Var hemma kvart i tolv, stupade i säng trött som jag var..
Idag vaknade jag först sex på morgonen, men lyckades somna om.. Å e inte ens bakis idag! härligt! Ute är det världens konstigaste väder, det regnade igår när jag gick hem, men nu växlar det mellan regn och snö. hmm...

Dagen är för tillfället rätt så oplanerad, men ikväll blir det troligen utgång på Grace med Ann. Hon jobbar till nio, sedan ska vi dela en flaska vin och ha en liten "girlsevening".
Söndagen är oplanerad, vi får väl se vad som händer..

Kram Kram Karro

Ledig mitt i veckan

Idag är jag ledig, då jag ska få en vaccination kl tio. Ska få mot Hepatit, då jag nu ska jobba på operation. Sedan är det bort till Ann och renovering/tillfixning av hennes kök. Hon har jobat hårt med sin pappa i två dagar nu.
Imorgon blir det after work med fd kollegorna på HIA efter praktikdagen. Fullspäckad dag med andra ord..

Igår var Järngänget iväg på lite mat å sedan bowling. Killarna vann över tjejerna, men vi var ändå mkt duktiga! Det tycker iaf jag. Speciellt Ann som aldrig bowlat eller har väldigt lite erfarenhet.

Kram Kram Karro

-------------------------------------------------------
Uppdatering kl 12:10

Ann blev sjuk, jag fick en ledig dag. Vad nu göra? Fick iaf min spruta och överlevde utan problem, fattar ni att varje spruta kostar 595:- och man ska ta tre st!! Tur jag får dom betalt...
Sedan tog jag mig en promenad runt vxö-sjön, tog ca 45 min. Sedan handla mat. Ska nu fixa lite lunch å sedan vet jag inte alls vad jag ska göra. Kanske diska förstås...

Kram Kram Karro

Praktikstart! igen...

Imorgon börjar praktiken igen. Det ska bli så skoj, men samtidigt lite skrämmande. Nu har jag bara fem veckor kvar då jag ska lära mig så mkt jag bara kan. Tiden går fort, om två månader är examen över och livet har, förhoppningsvis, börjat på ny kula.
Helgen har varit rel lugn, lite shopping i lördags. fem plagg (3 tunikor, två tröjor) för 370:- och ett par sneakers för 150:- Kan det bli bättre? Bra för en fattig student.. =)
På torsdag börjar renoveringen av Ann´s kök. Det ska spacklas och målas tak, golv och köksskåp. Sedan ska jag tapetsera en fondvägg också.

Kram Kram Karro

Uppdatering

Nu då blogg.se äntligen fungerar igen, efter lite serverbyte å så, så kanske man ska summera lite vad som har hänt den senaste veckan:

* Kan meddela att mina halsmandlar ännu inte växt tillbaka utan uppenbarligen har jag väldigt stort svällande lymfkörtlar istället. Och på detta en luftrörskatarr som gett mig en sexig hes whiskeyröst. Den är nu tillbaka i sitt vanliga skick efter mindre prat och mkt med te.

* Har jobbat med uppsatsen i veckan och den borde vara klar nu i stora drag. Nu är det bara finputsning som gäller och sedan oppponering/exam.seminarium i maj.

* Pappa blir med hund, Dino får en kompis och han kommer på måndag hem till gäddgatan. Han hämtas nere i Ö-sund och får det fint klingande namnet Mio. Ja, det är ytterligare en hamiltonstövare, Dino börjar bli gammal (11 år). Namnen på våra hunder kommer alltid från sagornas värld (Milou=Tintin, Dino=Flint, Mio= mio min mio).

* Jag har bokat en resa som blir i slutet av maj månad. Hade lite tomt i schemat (förutom nån föreläsning) och kände att jag skulle belöna mig med nåt. Så den 26 maj flyger jag hem till Piteå! (ja ja frida, du kan sluta hoppa nu! =).

* Har fått ett fint inredningsarkitekturuppdrag (mkt långt ord!) Ska bygga tvättstuga i syrrans gamla förråd. Ska bli jätte-skoj. Skisserna är klara och bilderna kommer komma upp på bloggen, nån gång i sommar.. Detta ska göras i maj när jag kommer upp.

* Jag har tackat ja till arbete på anestesi och fått en tillsvidareanställning. Fått en lön som höjer min nuvarande lön med nästan 3 000:- Då kan man inte tacka nej. Och över 1 månads semester (4½ v) Så den 9/6 börjar jag söva på operation i Växjö, passa er! =)

* Nu är jag ledig i tre dagar from nu, sedan är det praktikstart igen. Ska bli så skoj! Herregud, vad mkt som har hänt de senaste dagarna..

image301


Kram Kram Karro

Blogg-problem

E det bara jag som har haft problem med blogg.se?? tisdagstemat är lång, å då får jag väl säga att det har varit besvärligt en lång tid nu, inte kunnat lämna kommentarer eller ens kommit in på min egen blogg. Får se om det funkar bättre nu...