Julstök

Visst är det härligt nu när julen börjar närma sig. Glöggen har redan värmts upp på spisen, julmusiken spelar i stereon och stjärnan lyser vackert i fönstret. Kan inget annat tycka än att julen är underbar. När man sitter så här i skenet från adventsstaken och med ljudet från Jill Johnsson i bakgrunden, kan man inte annat än längta efter ens nära och kära. Att få klä granen tillsammans, slå in julklappar och fixa julskinkan.

På onsdag kommer första julbordet. Ska iväg med jobbet och äta på Evedals Värdshus, kan bli riktigt trevligt. Synd man jobbar redan kl halv åtta dagen efter, så man får nog åka hem i vettig tid.

Nu ska jag dra mig tillbaka till soffan. Har haft en mkt givande körövning i förmiddags och nu två timmars glöggfika med vännerna och kollegorna Jenny och Ulla. Så nu ska jag mysa och ha en skön afton, kanske ta mig en kopp glögg till.. =)

Kram Kram Karro


Fullspäckad vecka

Denna vecka är verkligen fullbokad.
Måndag: Jobb 7:30 till 17:00, körövning 19-21
Tisdag: Jobb 11-20:30
Onsdag: Jobb 7:30 tll 17:00, Träning.
Torsdag: Jobb 7:30 till 17:00, Cykla till Beijers (lämna tillbaka låsinsats), cykla tll citygross och handla mat.
Fredag: Ledig, men städa, hänga upp julstjärnor, baka kaka, köpa julklappar på stan, frissan.
Lördag: Körövning 10-12, Fika med narkosssk Jenny & Ulla hos mig kl 14. Lördag kväll vila..
Söndag: Skyltsöndag, men inte så mkt inplanerat tack å lov!

Men om precis tre veckor sitter jag på tåget på väg norrut, borde vara norr om bollnäs iaf.. Så härligt! Nästa vecka blir det julfest med jobbet, också trevligt. Ska ut på Evedals Värdshus och äta oss mätta. Just nu går jag min placering på akutsalen, där är det väldigt spännande med en massa operationer. Har haft akuta snitt, sårskador och track. Får se vad det blir idag...

Jag gläds också med Pappa och
Mio, då han drev en hare över två timmar i tisdags. Det slutade med att pappa fick använda bössan och haren hamnade i de sälla jaktmarkerna. Han är så duktig min lilla sötnos, Mio alltså, även om pappa är ganska söt han med.. hihi..

Nu dags för lite frukost, nyhetsmorgon och sedan jobbet!
Kram Kram Karro

Utflykt!

Igår hade jag och Cicci en rolig utflykt. Vi åkte till GeKås i Ullared och shoppade loss lite. En hel del julklappsinköp blev det allt, och lite till mig själv. Hittade ett par vinterkängor för 399:- (normalt pris ca 800-900:-) och en hel skiddress för 399:- Kan det bli så mkt bättre? Vi åkte strax efter kl åtta och var hemma fem i sju på kvällen. Lite möra i kropparna var vi allt.




Kan dock inte visa vad jag har handlat, pga julklapparna. Men vilken prisskillnad det är, exempel min ansiktskräm; på Hm kostar den 54:50, på GeKås 32:95.. Så det lönar sig i slutändan om man köper riktigt mkt.. =)

Idag har jag börjat julstöket lite, slagit in julklappar och bakat pepparkaksmuffins. Snart är det skyltsöndag och första advent, tjoohoo!

Kram Kram Karro


Trevlig helg!

Dags att åter ha lite helgledigt. Efter fem dagars jobb med en del roliga, men även en del tråkiga inslag så är jobbet nu över. Ledig nu i dagar två. Imorse när jag steg upp, var det kallt ute och en fantastisk syn mötte mig när jag drog upp rullgardinen!



Under natten hade snön fallit här nere i Småland och tagit bort de hemska dimmorna. Imorgon blir det GeKås i Ullared tillsammans med Cicci, ska handla julklappar och trängas med alla galna fruntimmer bland de billigast fryspåsarna.. hihi, får se om jag har kvar några hälsenor och hur många blåmärken jag fått.

Ha nu en underbar helg allihopa!

Kram Kram Karro

Födelsedagsfesten!

Nu ska jag försöka sammanfatta den här aftonen. Det var lördag, den 15 november, klockan sju skulle kalaset börja. Jag hade aftonen till är inhandlat en fin blå klänning.

 


Allt eftersom droppa gästerna in. Festen kunde ta sin början!

  

  


Vissa vill verkligen inte vara med på bild
Mattias kollar in Emilys bilder
Fredde blev tidigt satt i skamvrån =)

Madde visar närmaste nödutgång
Pierre och Anders i djupt samtal
Op-personal diskuterar viktiga saker, kanske julfesten?


Än så länge var festen städad, men ni vet hur det blir! Det kan bara bli värre, i år slapp iaf apa dansa disco!

  


Fredde drabbades av speldjävulen
Per hjälper Emily med studentmössan
Anders gillar drinkar med rosa sugrör!


Sedan begav vi oss ut på stan för vidare trevligheter. Vi hamnade på stamstället Grace såklart och gled in via VIP-ingången, vi viktiga människor! Sedan när jag trippat hem med mina två trevliga karlar Per och Fredrik, så väntade mig en underbar syn!

  


Men nu är allt diskat och all söndertrampad chips är uppdammsuget.

Jag tackar alla inblandade för en mkt trevlig kväll! Avslutar med en fin bild från aftonen på lilla mig!




Kram Kram Karro!

Partyförberedelser

Laddar för morgondagens galej som kommer gå av stapeln imorgon kl 19:00. Du är välkommen! Har nu bakat en smarrig chokladkaka med topping av smarrig tryffel, Frida kom hit och smaka! Fick låna Davids bil när det regnade ute så jag kunde storhandla. Handlade mig även en fin klännning på H&M som jag ska ha imorgon, i finaste petroleumblått! (heter det så?)

Har kanske inte hunnit berätta att jag har börjat sjunga igen. Nu i en Barbershopgrupp! Har bara varit på en övning hittils, men det är roligt och jag sjunger baryton, en liten svår men faktiskt bekväm nivå. Tyvärr kommer jag inte kunna vara med på den stundande julkonserten då de ska sjunga O Holy Night 8-stämmigt!! Hur läckert kommer inte det att vara??

Nu dags för lite lasagne, tevetittande och snart Idol, och sedan lite godis. Det är fredag!
Kram Kram Karro


Pannkakor i stora lass!

Ikväll har jag och Johanna ätit massor med pannkakor, magen är smockfull! OCh som grädde på moset, så skrattade vi gott åt Anna Skipper och hennes hemska metoder i Du är vad du äter. Kan inte påstå att jag gillar henne, hela programmet är uppgjort även om resultaten blir bra.

Imorgon är jag ledig, härligt! Ska handla inför lördagens partaj. Sedan ska det bakas smarrig chokladkaka till mina kära gäster, lite trist dock att många tackat nej. Men men, det blir så roligt som man gör det!!

Nu sova, är helt slut efter en hård (nja) arbetsvecka på UVA (uppvakningsavdelningen).

Kram Kram Karro

Fars dag!

Idag firar vi alla pappor, fäder, farsor och pappisar ute i Sverige. Vad har du köpt till din pappa? Eller satsar du på att skämma bort honom med en massage, frukost på sängen eller en fin teckning? Min pappa är inte i närheten av mig, bara dryga 130 mil bort. Har dock firat honom över luren och kanske får han en paket senare idag som anländer med middagsgästerna (min syster med familj).

Min pappa är en riktig superpappa, han kan allt!! Då menar jag allt! Jag kan ringa honom när som helst, nästan iaf, och fråga om allt möjligt. Borra i betong, bygga en garderob, receptet på porterstek, vilken älgstudsare som är bäst, hur man byter spolarvätska och annat viktigt.

När jag flyttade in i min lägenhet, så var min pappa här och hjälpte mig massor. Jag hade stora drömmar men väldigt lite kunskap. Vi tapetserade, la golv, målade, putsade, slipade och rollade. Han jobbade så han nästan svimmade, bara för att han ville att jag skulle få det fint! Är inte det en superpappa om något??

Så därför vill jag, dagen till ära, hedra och tacka min underbara pappa för allt han gjort för mig! Tusen och tusen Tack kära far!!

Älskar dig!










Pappa, mannen som har långkalsoner nästan året runt!

Berörd...

Såg idag "Himlen kan vänta" som sänds på SVT varje torsdag 21:30 på webbtv. Trodde man inte kunde bli så berörd. Genom programmets första halva grät jag så tårarna forsade ner. Tänk vad livet är orättvist. Varför ska vissa drabbas så? Varför straffa oskyldiga människor som inte gjort sin förtjänt av sin dödsdom?

"- Man har tusen önskningar när man är frisk. Men bara en när man är sjuk..."

Jag kanske blir extra berörd för jag har/hade människor i min närhet med samma åkommor som de i dokumentären. Men jag har svårt att tro att någon kan låta bli att berörd på något sätt. Så jag rekommenderar att se programmet, ta vara på livet och lev varje dag som om det vore den sista. Låt inte livet gå dig förbi och känna att du slösat bort dagar.

Nu ska jag ta vara på mitt liv och leva livet!
Längta inte till imorgon utan lev idag och minns gårdagen med ett leende!

Kram Kram Karro


Å så var det helg igen!

Veckan går fort ibland, iaf när man är sjuk och sover en hel del. Gick hem sjuk från jobbet i onsdag och var hemma även igår torsdag. Idag fredag jobbat igen, men lyckades undvika alla patienter (var lite alltiallo).  Näsan rinner fortfarande, men jag tror det går mot ljusare tider.

Imorgon vankas det höstkonsert med
VUSK (Växjö Unviersitets SudentKör), min gamla kör alltså. För första gången ska jag sitta i publiken och inte på scenen (har varit med på de senaste 5 höstkonserterna). Men jag och Cicci kör en heldag med mat, konsert och vin efteråt. Kan det bli bättre?

Nu vankas lugn, härlig fredagskväll med Idol och en godisskål. Ha nu en underbar helg allihopa!!
Kram Kram Karro

Dunderförkyld!

Det är farligt att vistas bland alla små, snuviga barn. Tränade igår, sedan ont i halsen på kvällen och vaknade imorse med ont i halsen och täppt näsa. Har jobbat idag ändå, men känt mig sliten och trög. Hjärnan känns som den körts genom en mixar, kroppen orkar bara 35 % och fryser massor. Dock ingen feber...
Ligger nu i soffan och kurerar mig, ska slå på en film och bädda ner mig under ullfilten! Alla möjliga kureringstips välkomnas. Har precis stoppat i mig två passionsfrukter, så c-vitamin lider jag inte brist på..

Kram Kram Karro


Mamma, kom och ta hand om mig!! Jag är sjuk!!

Saker i mitt hem

Ni vet hur man kan ha små saker i ens närhet som betyder nåt för en, även om det kanske är en 10:- pryl inhandlad på ullared eller dylikt. Tänkte jag skulle visa lite av mina saker som jag uppskattar och får mig att le.


Älgen:

Hänger över ytterdörren och får mig att påminnas om de härliga dagarna i skogen. En vacker dag ska jag ha en riktig trofé!


De Andra Älgarna:

Sitter på ena sängbordet. Inhandlades på Gardingalleriet på semestern -06, bara några veckor innan inflyttning i min nya lägenhet. Fick bli en inflyttningspresent till mig själv och påminner mig om livet hemma i Pite.


Ljuslyktan Blomman:

Denna fick jag av mamma och pappa i inflyttningpresent, den har ett värmeljus i mitten och ljuser upp i höstmörkret.


Röda Vasen:

Denna återfanns i mor och fars förråd i samband med rensning. Egentligen är den mer knallröd (tomatröd) och vit på insidan, men färgerna blev inte riktigt rätt. Den har ingen stämpel och både jag och mamma ville ha den. Tur som jag har, så lät mamma mig få den.


Kunskapens Frukt, Äpplet:

Examenspresent när jag blev färdig sjuksköterska. Älskar att mamma alltid hittar något symboliskt i alla fina presenter!


Allahs Öga:

Sitter inne i badrummet och vakar över mig, så jag inte halkar i duschen. Gillar det lite mystiska och okulta. Köper alltid nåt med Allahs öga när jag är i Turkiet.


Vad har du hemma som betyder nåt för dig??

Söndagsmiddag

Jag tycker pannkaka är gott. Med bacon i.. Men en hel plåt blir väldigt mkt mat för lilla mig. Så jag var lite uppfinnig och tog lite drygt halv sats och slängde allt i en stor gratängform istället. Vips så har jag lagomt mkt med pannkaka för lilla mig. Gott var det, med jordgubbssylt och glass till....

Så istället för Ugnspannkaka, får jag nu kalla det Ugnsgratängformpannkaka... Det var ett långt ord!!

Bilden är tagen precis när den är nyuttagen, fem minuter senare var den mkt plattare.. =)


Recept:
2,5 dl Vetemjöl
2 msk Socker
Nypa Salt
2 Ägg
4-5 dl Mjölk
Margaring till formen
1 pkt bacon

Blanda alla ingredienser utan margarin och bacon. Värm ugnen till 225 grader. Smörj en gratängform modell större. Lägg i baconen. Fräs i ugnen i fem minuter. Ta ut formen, fyll med smeten. Åter in i ugnen 20-25 min.
Smaklig måltid!