Snö i stora lass!

Vad gör man inte när pappa har diskbråck, solen skiner och man vill ut i solen? Joo, man lurar med sig lilla Sofie att skotta upp hela altanen, så vi kan sitta i solen lite. Sagt och gjort, fram med spadarna och börja skotta. Då ska det även noteras att denna vinter har det snöat massor hemma i Pite, snövallarna var som mest över två meter höga!



     

     


Skaren höll inte riktigt för mig, konstigt! Efteråt myste vi på renskinnet i t-shirt och fick lite fika som belöning.. Pappa kastar snöboll på/till Mio som inte fick vara med oss och leka..

All snö som blev över lastade vi över räcket, vilket gjorde att det blev massa snö där istället. Och många bitar.. Så Sofie byggde ett torn...




Sedan rasade allt...

Jag lämnade snöriket och landade mitt i solriket, iaf kändes det så eftersom det kom ett helt plan från Gran Canaria samtidigt.. =) Solbrända var dom. Har redan hittat en del vårblommor som står i full blom.

 



Även om man hade den här vyn när man drog upp rullgardinen i torsdags morgon:



Sofies tygvägg

I samband med ommöbleringen av Sofie´s rum i julas, så önskade hon sig även en tygvägg (som fondvägg). Tyvärr hanns detta inte med, men det gjorde jag nu när jag var hemma istället, utan att hon visste nåt. Tyget heter Hjördis och finns på IKEA för ynka 19:-/m kan det bli bättre?

Här ser ni före-bilderna och även bokhyllan, databordet + cd-hyllan vi handlade i julas till henne.

  

  


Och så här blev det efteråt + städning:

  




Totalt blev väggtyget 360 x 144 cm... Använde mig av fållband som man stryker på, vilket gjorde att man sparade mkt tid och slapp dra fram symaskinen.  Gardinerna gjorde jag i panel-version då hon har ett litet fönster. Jag helt enkelt kapade tyget på längden. Tavlorna på väggen är från IKEA, som hon fick av mig i födelsedagspresent (hon fyller år i juni, men vi köpte dom i julas) och äntligen var det någon som monterade ihop dom åt henne...
Priset för denna renovering då? Jaa, tyget gick väl på 200:- med fållningsband och pinnen. Så det kostar inte multum att göra om lite..

Det var lite kul när hon upptäckte det. Syrran och Sofie var på stan och jag och pappa jobbade för att få upp allt. Sedan hittade vi på att vi skulle fika hos dom och mötas upp hemma hos dom. Syrran sa åt henne att springa upp med grejerna på en gång.. Vi satt nere i köket och väntade på reaktionen. Det var alldeles tyst länge, sedan kom ett " Men vad har du gjort?" Tack och lov så verkar hon vara nöjd...

Kram Kram Karro

Pite!

Är fortfarande här, åker först imorgon. Har det helt underbart. Solsken varje dag, massor med snö, äter pappas goda mat och bara mår gott. Kan det bli bättre?
Igår firade vi Pappa som fyllt 50++ och massor med presenter, smörgåstårta och folk fyllde dagen. Ska äta smörgåstårta till frukost idag med, Vilka goda! Från Brillans café i Norrfjärden som jag varmt kan rekommendera.

Idag är vi alla lediga (mamma, pappa, jag och Mio), och dagen är oplanerad. Kanske blir det lite sollapande och en skön promenad.. Som alltid när jag är hemma, så har jag lite projekt. Har satt upp en fondvägg i form av en tygvägg och matchande gardiner i min lilla systerdotters rum. Bilder kommer senare, men fint blev det.

Nu mot smörgåstårtan!


Snart snart!!

Packar här idag och förväntningar inför hemresan är stoora. Det är mkt som ska med, allt från presenter till begagnade kläder som mamma och syster ska få kolla på (från rensningen av garderben).
Veckan är fullspäckad, ikväll jobb 11-20:30. Imorgon dagjobb, sedan kvällsmat med Per (som hjälper mig med ett litet problem). Sedan på torsdag är det äntligen dags, jobb till 17, sedan hem & äta lite för att sedan springa till flygbussen.. Sedan kvart i elva, möter jag upp pappa (och förhoppningsvis även mamma) på Kallax!



Kram Kram Karro

Helg igen

Ibland går veckorna otroligt fort. En femdagarsvecka på jobbet har trillat förbi och jag har som vanligt fullt upp. Tvätttider, träningstider, arbetstider, festtider, så mkt tider man ska passa emellanåt. Inte för att jag klagar, oftast är det roliga saker. Som i torsdags då vi hade mingelfest med alla narkossköterskor och knytkalas (jag stod för ostbricka). Var inte hemma förrän efter tolv, sedan upp på jobbet nästa morgon. Tur fredagen var lugn med sövning ute på SSS (psyksjuka) och sedan lite vanlig jobb på operation.
Min löpning ligger på is ett tag pga hemsk skoskav. Kan knappt gå längre och har hela foten inplåstrad. Typiskt! Så jag återgår tlll det vanlig gymmet istället..

Igår var jag på ishockey! Växjö lakers mötte Rögle i kvalserien, fick en VIP-biljett av Jennys man Janne, vilken tur man har ibland! Och gud så skoj och spännande det var.. Först låg dom under med 0-2, sedan vände dom till 3-2! Tyvärr kvitterade Rögle till 3-3 och det blev förlängning och straffar som tyvärr Rögle vann. Det mest spännande är att Växjö är helt borträknat egentligen men dom gjorde en jätte-bra match! Heja Växjö! Går ni till Elitserien lovar jag att jag ska bli en trogen supporter och köpa mig en halsduk eller tröja! =)





Idag slöar jag mestandels, och packar väskan för trippen hem till Pite på torsdag efter jobbet. Vad 17 ska man ha med sig? Mössa iaf.. och långkalsonger antar jag.. det används inte så mkt här nere i södern.. Jaja, får väl rota i mammas garderob om jag inte hittar nåt annat att ha på mig.. hihi..

I afton fest, ska kolla på Melodifestivalen med grabbar och dricka goa drinkar.. Sedan utgång på Grace och där möta upp resten av kompisgänget..

Kram Kram Karro

Hur man trollar bort en fläck...

För några månader sedan var batteriet slut i min cykellampa. Då la jag den på soffryggstödet, så jag skulle komma ihåg att byta det. Problemet är att från batterierna rann det ut vätska och skapade en svart, hård fläck stor som en utdragen enkrona. Fläcken går inte att ta bort och hur ska man då kunna gömma denna synliga fläck?



Så jag filurade lite och kom på en idé! Man hade förr tygmärken som man satt över lagningar för att det skulle bli lite snyggare. Så efter en liten jakt på stan, så hittade jag en fjäril som glittrade och var i de rätta färgerna. Den ströks på och nu är soffan fin igen...

  

Dagens träning!

Tog mig iväg i skitvädret och tog mig ett träningspass på Idrottskliniken. Tänkte jobba lite på flåset idag och döm av min förvåning då jag ställer mig på löpbandet (fattar inte hur det gick till, kanske Dooley´sen från igår fortfarande var kvar i systemet). Gick faktiskt över förväntan och sprang (och gick emellanåt) nästan fem kilometer.... Så nu ska jag ladda inför Vårruset i maj, då ska jag springa, fort!
Självklart kommer allt gott med lite ont, så jag lämnar er med följande bild:


Får tejpa forknölarna i fortsättningen..


Kram Kram Karro

Tv-nytt!

Teven levererades i torsdags av posten, och nu står den på plats. Vilken skillnad det blev! Det märks att jag växlat från 20" till 37", har lite svårt att vänja ögonen att se så skarp. Det bästa är att jag har en bra betraktarvinkel från sidan, vilket innebär att jag kan använda min gamla "vridplatta" och vrida teve tillräckligt mkt för att jag ska kunna ligga i sängen och kolla på den. Vad är då så bra med det? Joo, jag slipper köpa en vridarm (väggstativ) som kostar 2000:- !!!! (Kanske det blir ett garderobsbygge ändå....)

Så nu undrar jag, vill någon köpa en teve? Kanske till sommarstugan, tonårsrummet eller extrarummet? Jag kommer iaf att spara den, kan alltid vara bra att ha en extra tv... Om ingen vill köpa den alltså..


         





Lite skillnad måste jag säga!

Jag avslutar inlägget med en önskan om en trevlig kväll och helg! Själv mumsade jag tacos och visar vyn jag kommer ha iafton!

Kram Kram Karro


Fråga mig inte vad det är på tv:n för jag har ingen aning!

Jag gjorde det!

I lördags slog jag till! Då var det dags och jag kunde inte bara säga nej. Även om det är mkt pengar och detta innebär att det inte blir något garderobsbygge, men strunt samma! Nu har jag iaf fått mig en teve!
Det blev en Samsung i slutändan, från elgiganten. 37" med en massa finesser, dock bara HDready men det känns som jag klarar mig. Paketet är på väg och enligt loggen så befinner den sig i Jönköping och under sortering av posten. Hoppas den hamnar på en lastbil ner till Vxö  idag så jag kan få den utkört imorgon!

I dag jobbar jag kväll, har "städpasset" elva till halv nio. Då ska man städa och förbereda inför morgondagens operationer. Det är skönt med lite varierad arbetstid istället för den vanliga, halv åtta till fem. Så istället blir det ingen träning idag, men men.. Ska istället försöka ta mig till stan och kolla in ett par jeans innan jobbet, har nött sönder mina favvosar.. snyft!

Kram Kram Karro