Uppdatering

Sorry, har haft lite dåligt med tid och bristande inspiration. Julen har kommit och tomtarna kom fram även här hemma. Min favvostjärna lyser i fönstret och alla mina ljuskoner/granar på plats.

  

Jag har återhämtat mig efter cykelolyckan, polisen håller på att utreda olyckan. Fick ett litet tråkigt brev i tisdags då maken till föraren tyckte jag skulle sätta in pengar på deras konto för självrisken på bilens reparationer.

Igår hände det grejer dock. Jag testade på att själv vara patient. Har opererat min vänsterfot. Har i många många år haft bekymmer med sk Hallux valgus, felställning i stortån. Den blir sned och gör ont.



Halv tolv var jag på dagkirurgen och fick anmäla mig i luckan. Sedan emla på foten (fotblockad) och tabletter mot smärta. Sedan kom min duktiga ortoped Mensur och ritade på mig (så dom tar rätt fot).

Efter liten väntan kom mina underbara kollegor och hämtade mig. Samuel tog så väl hand om mig, gav mig lite propofol och fentanyl så jag knappt märkte när Conrad stack mig i foten. =)
Sedan började operation, 43 min tog det. Kände när dom snittade i huden, men gammal och vis som jag är så vet jag att det är svårt att bedöva huden med fotblockad. Sedan märkte jag ingenting, när dom sågade så pirrade det bara upp till knät. Fick även se hur det såg ut, Mensur lyfte upp benet innan de gipsade. Foten var så smal och tån är äntligen rak. Det var visst mer att göra än vad som syntes på röntgen, så det var behövligt!

Alla mina kollegor är så underbara. När jag satt på DKE, kom de fram till mig och pratade. Jag hann varken läsa bok eller lyssna på musik, men det gör inget.
Jenny kom och hämtade mig, fick åka rullstol till apoteket där jag hämtade ut mer smärtstillande. Sedan hem och fika lussekatter!



Knasig som jag är så gick jag och Jenny på jobbets julbord igår kl 19 (op var färdig 15). Jag var hög på mina mediciner och fotblockaden satt i så hårt att foten kändes som en tung klump. Jenny sprang och fixade åt mig, så snäll hon är! Världens bästa Jenny!!

Sedan somnade jag som en stock. Sovit lite oroligt inatt, foten på en kudde för att det skulle kännas bäst. Vid halv fem-tiden tror jag att blockaden släppte, för då vaknade jag till och hade svårt att somna om. I med alvedon och läsa lite bok. Somnade om innan sex och sedan sovit till halv tio. =)

Nu ätit frukost, kollat lite på tv och mumsat i mig 4 tabletter. Kände precis att nu kickade oxycontinet in, smärtan släppte (molvärk mest i stillasittande) och huvudet blev lite groggy. Hihi!



Det blev ett långt inlägg. Nu ska jag jaga försäkringsbolag för att få ordning med trafikolyckan, det är som ett stort svart moln på himlen som skapar ont i magen och oro i själen. Vill bli av med allt detta så jag kan gå vidare med mitt liv.

Längtar tills på tisdag då jag får åka hem till älskade familjen! Det blir en spännande resa med kryckor och flygplan. Undrar om jag får ha kvar istaggarna på kryckorna eller räknas det som vasst föremål?? hihi

Ha en underbar dag, själv längtar jag tills jag kan gå igen!

Kram Kram Karro