Ny tavla

Hittade äntligen en tavla som jag gillar och som passar till långväggen. Jag hittade den på Önska, som tidigare var Inspiration och före det Duka. Sedan fanns den på Cervera såg jag, men den var dyrare där.




Sedan när jag var på Cervera hittade jag en vacker skål. En kopia på Marimekkos kända lilla skål, denna är så stor och passar för att från flytljus, till chips eller varför inte marängswisch?




Men det bästa med våren, är nog alla vackra blommor. Jag bara älskar luipner (precis som min älskade mamma) och så här vacker var dom jag hittade i "skogen" i fredags kväll för en vecka sedan (nu vissna och i soporna).





Idag shopping och firande av nya jobbet, tyvärr mulet och regnigt ute.
Ha en skön helg allihopa!

Kram Kram Karro

Ironi?

Varför ska det alltid regna när jag ska ut och motionera? Speciellt när det precis innan varit fint väder?

I torsdags regnade det när jag sprang runt sjön efter jobbet.
Efter 5 km såg jag ut så här:



Obsservera de två olika gråa färgerna.

Sedan i lördags täntke jag ta en skön promenad med mina stavar innan nattarbetet. Vädret var uppehålle men blåsigt. Men tror ni inte att när jag kommit en kvart hemifrån så öppna sig himlen och regnet öser det. Och dessutom från sidan pga blåsten.
Så här vacker var jag när jag kom hem:



Byxorna ska vara ljusgröna!

Sedan idag dags för löprunda igen. Samma runda som sist, dock var det redan regn i luften denna gången. MEn dum som jag är, så skippar jag luvtröjan och det var ingen bra idé.
Efter 1/3 så öppnar sig himlen sig och ett riktigt åskregn faller från himlen. Som det inte vore nog så kommer första åskknallen tre minuter senare. Dock inser jag att det tar längre tid att gå tillbaka, så jag springer klart rundan.
Iskall och dyngsur:




Nu ska jag njuta av mina goda jordgubbar från Bromölla med lite glass. Ha en bra kväll vänner!

Kram Kram Karro

Psst...

Tänkte bara berätta att jag tog jobbet! Och känner mig jätte-nöd med beslutet. =)

Valet & Kvalet

Nu behöver jag din hjälp. Har såååå svårt att besluta detta själv.

Mitt problem är följande:

Jag har blivit erbjuden en ny tjänst, eller snarare en ansvarspost. Som Operationsplaneringsansvarig! (Tjoohoo, så skoj!!). Sökte den i början av maj, och jag fick den! (två tjänster fanns).

Men vad är då så negativt med detta?

Joo, jag måste såklart jobba med denna nya tjänsten på 60% bas, och som narkossköterska 40%. Vilket i sin tur innebär att jag inte kommer kunna jobba jour.

Då jag älskar att jobba jour och hålla på med "akutverksamhet" så är valet väldigt svårt.
Dock lockar det med den nya tjänsten, då jag ska få vara med och skapa ett helt nytt system som ligger på datorn och ska lätta på planeringen för patienten när den går från mottagningsbesöket till operationen.

Så jag som gillar att pyssla med datorer och anser mig vara rätt så organisatorisk, så är det en perfekt tjänst.
Och självklart ett steg uppåt i karriären.. =)

Så här kommer argumenten, för och nackdelar:


¨

Så hjälp mig nu! Ge mig förslag!

Sommarfräsch

Visst är det härligt när solen skiner! Vi har äntligen haft turen att få lite sol här nere i södra delarna efter ett regnigt, kallt maj månad. Att få slänga fingervantarna och koftan, för att istället plocka fram ballerinaskorna och sommarkjolarna.

I onsdags kom solen och än så länge håller den sig kvar. Fick jobba över i onsdags på beredskapen, så jag fick gå hem redan kl 13 på torsdagen. Så då passade jag på att ligga i solen på em, med glass och jordgubbar. Helt ok!


Sedan igår sken solen varmt, så då låg jag i solen och försökte få tillbaka solbrännan som bleknat från Teneriffa. Magen blev snabbt brun iaf, pepparkaka på en gång. Sedan på kvällen var det inflyttningsfest hemma hos Cecilia och Mats i deras nya hus ute på Östra Lugnet.

Tog även en löptur igår i värmen, gick över förväntan bra. Det märks att kondition förbättras och att det blir lättare. Pulsen blir inte lika hög och orken håller i sig längre. Imorgon börjar utomhusgympan med friskis och svettis, tänkte ta mig dit om det inte regnar.

Idag är dagen rätt så oplanerad, men det är skönt. Solen skiner idag med, så jag ska nog ta min bok och pressa lite till. =) En helt enkelt skön dag, som balsam för själen!

Ha en underbar dag och helg älskade vänner!!