Ullared!

Nu är jag fattig!
Efter 12 timmar i fredags (åkte strax efter åtta, hemma halv nio) så försvann ett antal tusen.. Men massa fyns fick följa med hem.

Här kommer några saker:



* Snygg mössa + vantar för kalla vinterdagar
* Hederliga "torgvantar" precis i min färg
* Nya varma vinterkängor




* Självklart en chokladkalender med Blixten till Anton
* Ullareds fryspåsar är dom bästa
* Vit choklad, en last för mig
* Äntligen en brödkorg




* Självklart ska man ha ett nedräkningsljus!
* Barnvisor med Alice Tegner älskar jag, uppväxt med dom!
* Och en partyskiva som får mig att tänka på min och Sara "vilda dagar"




Och så lite saker till mig själv när jag ska ligga rastlös under mina 5 veckors sjukskrivning:
* Grey´s A säsong 1-2-4-5 (har redan S3)
* Benvärmare som värmer lilla foten i vinterkylan
* Nya pocketböcker
* Äntligen (?) ska jag läsa vampyrserien.




* Plåthuset, min nya favorit. Har fått dille på plåthus.
* Sedan måste man ha massa ljuslyktor i höstmörkret




Så här fint är det med ljus i det!


Nu till en liten fråga, vilken stads siluett kan man ana??



Ledtråd: kolla på skuggan.... =)

Japp, det blev en massa mer. En del julklappar också. Så de visar jag inte..
Nu ska jag ta lördagskväll, fast det är söndag. Fick ledigt igår, då jag jobbade lördagsnatten. Fick tom sova en extra timme!

Kram Kram Karro

Födelsedagsfirande!

I torsdags firade vi på jobbet min kommande födelsedag. Då det var svårt att hitta en bra helg i november, så tog vi det nu.

Vi var på Aptit kök & Bar nere vid Båtmanstorget, Mysig inredning, duktig personal och underbar mat (som inte kostar skjortan).
Jag åt ryggbiff med kantareller och potatisduschess. Sedan creme brulee till efterrätt. Såå gott! Och ett glas rött till. Det blev en tidig kväll, då jag och Johanna åkte till Gekås Ullared tidig fredag morgon (bilder på fynden kommer sedan).

Av Underbara Johanna fick jag denna godluktande tvål och fina sten:




Sedan av kollegorna fick jag en fin JellyBean-skål med massa godis i:



(I bakgrunden ser ni mitt nya fina plåthus, bara 129:- Ska fylla den med ljus sedan)

Cupcakes!

Vad de alltid ser så goda och lockande ut, dom där fina cupcakes med vacker glasyr och smarrig topping. Jag tänkte att jag skulle laga lite till mig själv, som man kan bjuda på.

Vad händer en härlig söndagsmorgon? Joo, man vaknar 5:32 och är klarvaken. Dumma fullmåne!! Så efter frukost och morgonpyssel, var klockan bara halv åtta. *suck*
Sagt och gjort. Jag börjar leta recept på internet och till slut blev det tre (!!) sorter idag.

1:a sorten, Hallonmuffins med chokladglasyr och strössel:




2:a sorten, Morotsmuffins med philadelphia-glasyr och riven lime:




3:a sorten, Mintchokladmuffins med rosa vaniljglasyr och silverkulor:




De såg smarrigt goda ut i ugnen...




Och så här ser de ut innan jag tryckte i mig nästan alla tre varianter (var lite mastigt!):



Vilken var då bäst?

Joo, vinnaren för dagen var morotsmuffinsen. Hallonmuffinsen var lite för "vanlig" och mintchokladen var lite för söt och kraftig.

Nu tar jag fredagskväll med final i Amazing race och sedan Brothers & Sisters. =)

Kram Kram Karro


Storfrämmande!

Har varit lite avvikande från bloggen, kanske inte lika farligt som tidigare, men nu ska ni få en liten uppdatering.
Köket är som sagt klart och jag har beställt skåpsinredning från ikea. Hoppas det nu passar.

I söndags kväll kom pappsen. Vi har haft det trevligt, spelat ett par omgångar poker, ätit isterband, löst korsord och lyssnat på Peje på radion. Helt lugnt och skönt, dock har jag jobbat hela dagarna så han har fått klara sig själv. Fick tom se lite snö igår och idag innan han åkte hem.

Anledningen till hans visit var ett läkarbesök hos ortopeden Jonas. Han har en fotled som bråkar med honom och ortopeder i Pite anser att man inte kan göra nåt åt det och han får "leva med det". Inte med VAS 5 i vila och 7-8 i rörelse.
Tack och lov ställer Jonas upp! Han erbjuder en fotledsartroskopi och vill gärna göra operationen. Nu gäller det bara att Pite tillåter det..

Själv håller jag på att bli galen!! Av klåda! Tatueringen läker och skorpor har bildats.. smörjer och smörjer, men när det kliar och man inte ska scrubba!! åhhh!! så jobbigt!

Testade på ett nytt pass idag. Weightstep-Power boll. Mkt spännande. Tänk att step kan vara så tung med 1kg benvikter runt anklarna och 1 kg hantel i händerna. Sedan sitta på en boll med en fot i vädret och samtidigt lyfta hantlar, det är knixigt.. Känner redan att träningsvärk kommer komma!


Imorgon Fredag, Tjoohoo!! Då blir det middag i goda vänners lag. Sedan får vi se hur helgen blir.. =)

Kram Kram Karro

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/9532/hemma-hos-mej?claim=axxq7m5vdns">Följ min blogg med bloglovin</a>

30-års present!

Igår skaffade jag min alldeles egna present till mig själv. Visst, en månad för tidigt men det är bra att vara ute i god tid. Nervös som få, lätt illamående också. Det var smärtan jag var rädd för, har helt glömt bort hur det kändes när jag gjorde den förra för 3,5 år sedan.

Men vad har då hänt?
Joo, jag har tatuerat mig!

Äntligen har jag fått tatuerat en skorpion, mitt stjärntecken. Fast stället för en riktig skorpion, gjorde jag tecknet som ser ut som ett M. Så nej det står inte för Martin, Mattias, Mikael eller nån annan snygging! ;)

Här kommer lite bilder, än så länge är den röd och ser lite konstig ut för huden är svullen och irriterad.







Ont gjorde det också. Tänk er att ni skär er med en vass kniv, sedan att någon drar detta sakta över huden och det sticker djupt ner i foten. Men med rätt andning så går det att uthärda, in genom näsan ut genom munnen. 20 minuter senare var det färdigt, 27 stjärnor pryder nu min fot och ankel...

Nu ska jag smörja in den lite, sedan plast på! Så det läker fint och inte kliar så mkt!

Ha en skön helg!
Kram Kram Karro

Köket!

Nu kommer ett stort sammansatt inlägg om den stora köksrenoveringen. JAg har bytt ut luckor och lådor, medan stommarna suttit kvar. Ett underskåp försvann och blev lådor istället.

Här är lite förebilder:



Kaoset i underskåpet som försvann såg ut så här (vågar visa oredan då den nu försvunnit):




Förra helgen så plockades allt bort. Så som jag sagt tidigare var det lite öppen planlösning. Så efter lite försening så kom äntligen köket i fredags morse. På fyra timmar var allt monterat och klart, det var så skönt att sitta i soffan och kolla på tv medan någon sågar och skruvar i köket. =)
Köket kom från Härjedalskök, rejäla luckor och lådor är det utan att kosta multum.

Jag tänkte att jag visar före-under-och efterbilder.. Så får ni se hur det förändrats.










Sedan lite detaljbilder, om ni tittar på mittenbilden så ser ni att den nya luckan är lite större än skåpet, men det är för att det ska överensstämma med de andra stora dörrarna och ge en bra helhetsbild. Det kom jag på alldeles själv! Och snyggt blev det också:




Och nu till de nya stora lådorna. Lådinredning ska jag fixa någon bra, tänkte kolla på ikeas men det var helt slutsålt när jag var där sist. Jag flyttade faktiskt runt lite i skåpen och skafferiet hamnade i mellanlådan, istället för brödrosten, matberedaren och vispskålarna.




Så jag är rätt så nöjd! Idag blir det att städa av ordentligt i köket, lite höststädning som min mamma skulle ha sagt. =)

Ha en bra dag!
Kram Kram Karro

Inget kök

Nej, idag blir det inget nytt kök monterat. De ringde igår, deras bil har pajat. =( Så nu sitter jag här med "öppen planlösning" men tack & lov kommer dom redan på fredag. Vilket passar mig ännu bättre, för på fredag är jag ledig och kan se hur mitt kök växer fram.

Jobbar på, 4-dagarsvecka. Jobbar på sal, skoj efter nästan två och en halv vecka med bara op.planering. Sedan träning efter jobbet. Känns skönt att kommit igång ordentligt med träningen, fem pass i veckan ahr jag hållt i snitt nu i 6 veckor och inte en enda förkylning *peppar peppar* har dykt upp. Man blir lite "hög" på träningshormoner, känslan när man har tränat klart är så härlig och man känner sig glad och skön...

Nu frukostdags!
Ha en skön dag!

Kram Kram Karro

ps, ryktet säger att det snöar i Pite, här i vxö har vi haft första frostnatten.

Söndag kväll

Oj så effektiv jag har varit. Lördagen var lugn på fm, lite melodikryss och tv-tittande innan jag satte igång med köket. Varför stressa när man är ledig?

Jag packade ur allt som var i lådor och det skåp som ska göras om till stora lådor istället. Två packlådor blev det, men har redan fått rota två gånger efter en kapsylöppnare och en visp.

Problemet började dock när jag skulle ta ner vinkeljärnen, jag visste sedan tidigare att det skulle bli svårt för att de är övermålade och suttit fast där i 50 år. Och rätt hade jag..

Svetten rann och på en halvtimme hade jag fått ner två st. Av totalt 22 st!! *pust* Till slut ringde jag snickerikonsulten (pappa) och beklagade mig. Så det slutade med att jag med hjälp av hammare och stämjärn bände ner allt och tänkte spackla över allt istället.

Kvart i fyra, när jag lyckats få ner 10-talet till. inser jag att Clasohlson kanske har spackel. In på nätet, jupp det har dom och butiken stänger om 12 min. Så ner till butiken med slipspån i håret och svettig.. men jag hann!
Så när jag tog "kväll" så var alla gångjärn borta och spacklat var det.

Fick en liten arbetsskada också:



Så blev det söndag.. Lugn morgon, bakade scones och såg filmen Helgonet. Runt halv tio satte jag igång. Slipa allt spackel, dammigt blev det. *host host* och sedan måla alla köksstommar med vitfärg. Blev just och fint.
Sedan iväg med alla lådor och dörrar till containern, totalt 9 lådor och 11 dörrar! sedan dammsuga av, diska och torka av alla ytor. Och sedan var jag klar!!
Men vänta nu, klockan är bara 11:53 ! Det kallar jag bra jobbat! *klappar mig själv på axeln*

Så vad gör man då hela dagen, jo kollar in ett nytt roligt program på tv6, Deadliest catch om fiskare som fångar kungskrabbor utanför Alaska, mkt fängslande! Sedan har jag lagt ett litet pussel, 500 bitar bara. Annars bara pysslat lite , gjort det jag vill...

Nu börjar alla bra program som det är på söndagar. I denna ordningen blir det:
* Cougar town
* Amazing race
* Brothers & Sisters
* Söndagsfilm?

Ha en skön söndagskväll!
Kram Kram Karro

Helgen

Pust nu får det bli sista inlägget för ikväll. Blir alldeles matt av att skriva så här mkt, dock perfekt att göra det samtidigt som man kollar/lyssnar på idol. Godisskålen är fylld, ostbågarna lockar och ljusen är tända. Helt enkelt är det fredagskväll och efter en 7 timmars arbetsdag, lite shopping på stan och 75 min step/pump så är man lite mör. Nöjd men glad helt enkelt.

Imorgon ska det rivas i köket.. Vadnu undrar du? Joo, på tisdag kommer Härjedalskök hem till mig och sätter upp nya luckor på de gamla stommarna. Bara vanliga vita, med stålhandtag. Sedan sågar dom ut de gamla lådorna och sätter in nya, riktiga som inte går i "träbana" utan på riktig räls. Och ett underskåp åker ut och in kommer tre jätte-lådor för grytor och dylikt, mkt nice!

Bilder kommer senare nästa vecka, jag lovar! Har redan tagit före-bilder...

Annars blir det en soft helg. Kanske ska jag lägga ett pussel, alldeles för länge sedan sist.. =)

Ha nu en underbar fredagskväll, lördagsmorgon och helg!!

Kraaaaaaaam!

Önskelista!

Som tidigare nämnts, så fyller jag snart 29+ ! =) Och mamma har börjat önska en önskelista från mig. Turerna har varit fram och tillbaka vad jag vill ha.
Dels får jag en resa hem till älskade Pite, så jag får vakna upp i mitt gamla rum på födelsedagen, där jag bott en stor del av mina 30 år..

Till pappa har jag önskat följande:
* Harjakt på födelsedagen.
* Prinsessbakelse att inta på en liten stubbe ute i skogen
* Älgkött till middag på pappas vis, med potatisgratäng. Till förrätt Skagen toast och efterrätt Marängswiss. Mums!
* Resan hem

Mkt är redan uppbokat, får se om han fixar allt...

Sedan då vad ska man önska sig?
En fin cykel från Biltema, istället för de två rostiga jag har idag. Skålar ur glasserien Mine. Men jag vet inte riktigt...

Har du något förslag?

Dock vet jag en sak som jag garanterat vill ha;

En Symaskin!!

Fick ärva mammas gamla, men den har nog sytt sin sista raksöm... Och nej pappa, jag vill inte ha den gamla singermaskinen du har i friggan.

Ska dock fortsätta fundera lite..

Kram!

Avstå alkohol

Varför ska det vara så svårt för andra, när det inte är det för mig? Att inte kunna förstå, sätta sig in i eller helt enkelt acceptera.
Jag har nämligen valt bort alkoholen i min vardag. Jag känner ingen lust efter dricka alkoholhaltigt, inte heller festa loss och vara onykter. Jag tycker att en kall öl självklart är gott, och tänker inte anamma någon nolltolerans heller. Men bara för att jag inte vill festa mig redlös/salongs/lullig på lördagen, så betyder inte det att jag blir en torrboll som går och lägger mig kl elva och absolut inte kan dansa nykter.

Jag hoppas inte att världen ska förändras, bara för att jag gör det. Omgivningen reagerar dock lite olika. Vissa tycker att det är upp till mig, ser inte det som nåt konstigt alls. Medan vissa ifrågasätter varför jag inte vill dricka längre, eller "så säger du bara för att du var så bakis sist". Det som sårade mig lite dock var en kommentar; Vadå, är du gravid eller?
Så efter att ha tagit det lugnt i en och en halv månad, så festade jag till det lite med älskade Ann i lördags. Drack både vin och cider, mådde helt ok iaf på lördagen. Sedan söndagen var ingen bra dag. Kändes nästan som jag var alkoholförgiftad, min kropp tycker verkligen inte om alkohol och jag förstår den. Så det bara befäste mitt förhållningssätt.

Så alla ni där ute, döm inte ut mig bara för att jag inte dricker alkohol. Jag lovar att ha, om inte annat, ännu roligare än tidigare. För nu kommer både jag och min kropp överens.

Eller är det så här bara för att man fyller 29+ ??? =)

Innebär detta att jag absolut inte har läggning att bli alkoholist?

SKÅL!

Lila

Jag måste nog hålla med om att lila är höstens färg. Var på IKEA för en vecka sedan med kollegorna och vännerna Jenny och Johanna. Det blir en del inköp där faktiskt, ett nytt vitt blankt Lack-soffbord men bästa köpet var nog överkastet (som inte ens var ett planerat inköp).



Men jag hade redan sedan tidigare börjat med lila-perioden. Typ en vecka innan... =) Var med Cicci på stan och tittade lite på nya prydnadskuddar till soffan, då de inte riktigt passade till de nya gardinerna. Så då hittade jag två vita silkekuddar, dom gillade jag.
Köpte även en pläd, beige, men lämnade tillbaka den då den luddade alldeles för mkt på min svarta soffa.

Sedan gick vi vidare och hamnade på Indiska. Och då förälskade jag mig i en vacker lila kudde, som inte var speciellt billig men väl värt sitt pris. Och då jag lämnade tillbaka pläden på Åhlens så tittade jag förbi stället där dom hade dom vita kuddarna och japp, dom fanns i lila också!!



Pläden jag har nu hittade jag på IKEA och har blivit helt förälskad i den. Sååå mysig, perfekt nu när det är mörkt och murrigt.. =)

Gilda:



Är faktiskt förvånad över hur otroligt fina grejer dom har på Indiska. Och porslin också. Sprang förbi denna lilla "tablett" så den fick följa med hem och pryder nu soffbordet.



Och idag köpte jag en lila cyklamen!! Får nog ta det lil(l)a lugna nu ett tag.. Annars kan det ju gå (L)illa.... HAHA, litet fredagsskämt bara...

Kram!

Händelser i hemmet

Självklart har det hänt lite även här hemma hos mig.
Nya höstgardiner, från IKEA såklart. Köpte en gardin som var 150cm, delade den på fyra längder och sedan fålla med "syklisterband" och sedan var det bara att hänga upp dom (efter ett par timmar faktiskt).



Lövet på stativet hittade jag på Indiska, en liten rolig grej som är snygg och passande.


Efter semestern gjorde jag nog sommarens bästa köp, en Sodastream! Äntligen smakar vattnet lite bättre och med lite smak i det så. =)




Och idag gjorde jag ännu ett trevligt köp. Vem har inte fula plastbunkar i sitt skåp? På citygross har dom fina grejer, mkt har jag hittat där tidigare. Men idag investerade jag in en fin, kanske lite mer än vanligt kostsam, men en sån här kan man tom ha framme på bänken!




Nåt annat fint jag gillar, i brist på eget stort, så är det små hus. Dom är så gulliga och känns faktiskt hemtrevliga.




Nu ska jag skriva nästa inlägg.
Kram
Kram
Kram
!!!

Nämen hej på dig!!

Det var alldeles för länge sedan sist!!

Sorry, jag veeeeet! Det har tagit alldeles för lång tid. Har varken haft lust, ork eller sug att skriva nåt här. Känner ändå att mina inlägg ska handla om något, inte bara vad jag ätit till lunch eller färgen på navelluddet.

Men nu är jag tillbaka.. Tänkte tom bjuda på flera olika inlägg, för det är bättre att dela in det i kategorier.

Först ett litet samplock av bilder från den senaste tiden:



1: När Robert "satt sönder" syrrans cykelsadel på väg ner till PDOL
2: Elden sprakar nere i grillen hos Mor & Far
3. Jag fick med mig 2(!!) grabbar till IKEA en regnig sommardag, precis som många andra gjort.
4: Älskling Mio som jag saknar ständigt..




En liten sommarbild på mig!