PS2 till salu

Vill du köpa ett playstation 2, i gott skick och med singstar som tillbehör? Fick det i 25-årspresent och har knappt använt det. Det var någon viss annan som använde den mer. Fattade inte egentligen varför jag skulle få den..
Fem spel medföljer, och en singstar-skiva. Två handkontroller och självklart mickar.

  


Allt detta till det suveräna priset av 2000:- som kanske är prutbart vid en snabb affär.. =)
Har en som har första tjing, får se om hon har funderat på saken och köper den.

Kram Kram Karro

Pussel-mani

Jag helt enkelt älskar att bygga pussel. Är så beroende, så att när jag börjar måste jag bygga klart det innan jag kan sluta. Visst e det tragiskt!! Har flera pussel som jag har i ett skåp, har väl mellan tio och femton stycken i storleken på 500 bitar upp till 1500. Ett pussel på 500 bitar tar några tmmar, medan pusslet på 1500 bitar tar en längre stund.

Motivet är mycket viktigt. Det får inte vara en massa skog eller himmel, det ska vara varierat så att man kan ana på varje liten pusselbit var den kan ligga. Dock gillar jag inte dom "tecknade" med en massa folk tex på en idrottsarena. Helst en stad, kanske vid lite vatten, med berg i bakgrunden. Lite träd, blommor och sånt.
Bästa pusseltillverkaren är Schmidt-pussel (tror det stavas så).. Dom har klara bilder med skärpa över hela pusslet, bitarna passar inte med en massa andra och bra kvalite.

Lördagen förra veckan började jag på mitt stora 1500-bitar pussel. Detta då jag hade lördag och söndag helt ledigt och bara skulle slöa för att må lite bättre med mig själv. Jag började på lördag förmiddag och slutade fredag kväll kl 23:44. Dock har jag inte lagt pussel hela tiden. Totalt tog det ungefär 15-17 timmar. Lite långsamt för att vara mig, men motivet var lite svårt.. Mkt berg!!

     


Först läser man in motivet (Bild 1). Vad är det jag ska lägga, vad är intressant att lägga märke till. Sedan "rensar" jag alla pusselbitar. Alla kantbitar i en hög, och sedan delar jag in resten i kategorier och lägger i separata skålar (Bild 2). Här var kategorierna rätt så många; himmel, kanoter + brygga, vatten, granskog, kopparberg och berg med snö. Till detta måste man självklart hålla blodsockret i schack och därför fanns en obligatorisk godisskål med, för mat vet aldrig när man tittar upp och inser att man e jäääätte-hungrig.

     

När rensningen är klar, så är det dags att lägga kantbitarna (Bild 4). Därefter är det bara att börja med en av kategorierna. Jag valde Kopparberget (Bild 5). Sedan fortsätter man på nästa kategori osv (BIld 6). Till slut har man lite bitar över från olika kategorier, tex har en bit från sjön hamnat i skålen med skogen. Detta brukar lösa sig under tidens gång.. Slutligen så blir man klar och det är en fröjd att se resultatet.

image193


För att du ska få en storleksförståelse, så kan du jämför med värmeljuset till höger. Men det finns en sak jag ALDRIG kommer att göra. Det är att limma ihop det och sätta upp det på väggen. Hur fult är inte det??

Vad duktig du är som läst ända hit!
Kram Kram Karro

Förkylning

.. har jag drabbats av. En sån där jobbig med snuva, täpp i näsan, hosta, slem och trötthet. Men ligger jag på latsidan, nej då! Här pluggas det cellbiologi och förbereder inför respirationen på måndag. Skulle dock helst ligga i sängen och kolla på Grey´s anatomy och bara sova, men det får jag göra ikväll. Ska fika med min kära vän/kollega/fd klasskompis Sara i em, ska bli skönt att få komma ut och nåt skoj att se fram emot. Undrar hur stor hennes mage blivit nu??

Sedan ska det handlas godis och hem till soffan med mig. Kanske lägga mitt pussel som jag började med i lördags, på 1500 bitar (bilder kommer senare)...

Kram Kram Karro

Cykelolycka

Har en fiiin lårkaka på insidan av mitt högra lår. Ajaj.. Fick detta i måndags då jag lyckades krocka med en tjej som också cyklade. Jag skulle korsa ett torg där inte en enda lampa lyste och det var becksvart, hon hade dessutom inget lyse på cykeln. Hon kom från en nedförsbacke i full fart, jag lite mer långsamt eftersom jag precis korsat en väg. jag såg henne och skulle cykla precis bakom henne när vi skulle korsa varandras väg.

Då plötsligt ser tjejen mig, tvärnitar och jag cyklar rakt in i hennes bakdäck, smart brud!! Jag tvärnitar och kan kliva av cykeln, dock landar jag lite lätt framåt över styret och får lårkakan från stången. Även ont i vänster fot, då jag satt den i backen för att stoppa. Tjejen flög snett över styret och blev chockad. Ingen skadad och vi båda cyklade därifrån levande.

Varför har man inte lyset på cykeln? Varför är inte gatulamporna tända så fort det börjar skymma?
Kanske dags att införa hjälmtvång även på vuxna? Nu ska jag tycka synd om mig själv och mitt lår.

Kram Kram Karro

Långpendling!!

Nu har pendlingen börjat. Varje måndag och tisdag går vi skola nere i Karlskrona i Blekinge. Detta innebär att det är minst tre timmars pendling om dagen. Åker från Vxö kl 06:18 och kommer hem 18:12, så dessa två dagar är jag inte så sällskaplig. Dessutom har jag kör på måndagkvällarna som jag cyklar till direkt.

I veckan har vi läst cellbiologi, sååå intressant. Visst, det är nödvändigt för att sedan kunna förstå vad som händer i kroppens organ men ändå sitta och läsa om alla kolatomer, syror och bindningar. =)
Ska nu idag träna om en halvtimme. Sedan till Anna och fika efter lunch. Ska även försöka läsa på lite instuderingsuppgifter om cellbiologi, har dugga på måndag..

kram kram karro

Ljud-dämpning

har ett litet problem i min sovalkov. det ekar.. har försökt dämpa detta genom att hänga upp en tavla, men det har inte hänt så mycket. funderar nu istället på att "bygga" en tygtavla, snickra ihop en träram och sedan häfta upp ett fint tyg på det. Dock vet jag inte hur man går tillväga, så jag efterlyser lite tips och förslag.


image185

Tavlan hänger nu på vänster sida på bilden..
Där tänkte jag även ha tygtavlan..

Kram Kram Karro

Ljuva fredag

Väcktes halv åtta av en backande kran.. pip pip pip pip.. lite irriterande.. men skulle ändå upp kl åtta och träna med Ann kl nio. Har nu duschat och hon hämtar mig om drygt tjugo minuter. Då ska vi käka lunch och shoppa på stan, ska leta ett par snygga vinterdojor tänkte jag. Sedan ska vi till samarkand och maxi, hon har lånat sin mors bil så jag kan stooooorhandla.. underbart!

Sedan ikväll har jag faktiskt tänkt ta det lugnt, se på idol och äta lite snarra. inte göra mer än vad som behövs. kanske börjar jag bygga ett pussel, det är rogivande och bra för min magkatarr hade jag tänkt. har fortfarande lite besvär av och till trots medicinering.

Resten av helgen blir lika lugn, bara vara helt enkelt.. ingen fest, ingen alkohol, bara en massa sömn och vila. undrar hur lång tid det tar innan jag är uttråkad??

Kram Kram Karro

image184

Lägger bara in en bild med en hint vad jag vill ha i födelsedagspresent/julklapp (det är ljusstaken på väggen, den med 10 ljus i)..

Tenta-resultat

nu har det kommit, resultatet på tentan jag skrev i lördags. Det tog inte lång tid för henne att rätta dom iaf. Hela dagen var nervös, då vi skulle få ut dom kl fyra. Magkatarren har ökat på sig ännu mer och jag känner mer och mer ett student-lidande (lidande orsakat av studierna)..
Vi var klara redan halv två då vi jobbat i grupper med handledning nästan hela dagen. Så det blev en nervös väntan på tentaresultatet. Dock kom läraren redan halv tre till sitt rum och då fick vi kvittera ut dom.

Snacka om glad jag blev när jag såg resultatet på första sidan: G!! Gränsen för godkänt var 30 poäng dvs 75% (hög gräns!!) och totalt kunde man ha 40 poäng. Jag hade 35 poäng, vilket ger cirka 87,5% rätt, inte dumt!
Och jag som trodde jag låg på gränsen! Nu slipper jag göra omtenta på min födelsedag den 17:e november iaf!

Ikväll ska jag fira lite. Hoppas magkatarren nu försvinner och gör mitt liv drägligt igen. Ska till Emma och kolla på "Bunden" ikväll.
Kram Kram Karro

ps, nu kan man slänga alla tråkiga papper å sånt från denna kursen, hur skönt e inte det??

Slöa Söndag

japp, det var det igår. Dagen efter kvällen före, eller snarare dagen efter tentan och tentafesten, så måste man återhämta sig och bara göra trevliga saker. Vaknade vid tio, sedan sega sig upp och äta frukost. Te med mackor, skinka och advokado. mums! sedan lite slö i soffan och planering av film. Då hör Ann av sig och håller på att få spunk hemma, så hon kommer hit med lite mat, godis och Nina Frisk (filmen alltså). Så hela dagen spenderade vi tillsammans iklädda mjukisbyxor och osminkade ansikten, som det ska vara!

Sedan så ordnade vi Facebook åt Ann också, så nu är även hon invigd i det. Sedan vid åtta dök Emma och Diva (hennes vovve) upp och vi tittade på Ensam mamma söker. Vid tio blev jag lämnad ensam. Då hade vi hunnit se några filmer tlll också. Däckade innan elva och har sovit gott.

Idag är jag ledig och imorgon börjar ny kurs. Tänkte först plugga idag, men insåg att jag faktiskt vill ha en till ledig dag. Så jag ska kolla på teve, diska, städa och bara göra det jag känner för, ikväll är det kör igen.
Ha en lika underbar dag alla där ute som jag har tänkt ha!!

Kram Kram Karro

Tenta-dax

imorgon kl nio sitter jag och skriver tenta. Ska sitta och ordbajsa i tre timmar, lite drygt iaf.. sedan är det lugn eftermiddag och laddning inför tentafest på kvällen, dock utan klasskamraterna.
nu ska jag läsa igenom det en sista gång, sedan se på idol. hoppas Sam åker ut, gillar inte honom..

kram kram karro

PALT

japp, idag har jag gjort palt, alldeles själv också! För första gången i mitt liv har lilla jag gjort pitepalt. När jag letade recept insåg jag att jag hade drygt fem olika recept. Det bästa är nog det jag fått från Turistbyrån i Piteå, som jag tog när min kära vän Frida jobbade där.
Slutligen blev det ett sjätte recept efter att ha kollat igenom alternativen tillsammans med min käre far. Så till konsum, handla rimmat sidfläsk, potatis och rågsikt, och sedan hem och planera. Fläsket stektes, potatisen skalades och revs. Sedan mjölblanding, salt och potatis tillsammans. Forma, gör ett hål, fyll med fläsket, stäng igen doppa i vatten. typ....

        


15 paltar blev det. Och gott var det. Än så länge har jag överlevt, en timme efter jag har ätit. Detta åtnjöts med äkta hemmagjord lingonsylt (av mig själv!) på egenplockade lingon och lite smör till, dock inte äkta.
Så så här såg det ut när allt var upplagt, tillsammans med ett stort glas kall mjölk!

image183


Det värst är att jag nu är inbjuden till Emma för lite "bunde" och pannkakor (bonde söker fru).. ska ha med mig lite hjortonsylt som söderlänningarna ska få testa (Ann å Emma å lenhovda-bor, en by utanför vxö)..
Ha en bra kväll!!

Kram Kram Karro

Servetter

har blivit utmanad av min kära vän Frida att visa min servettkorg. Har inte så mkt servetter, köper inte många heller. Brukar ofta bli nåt storpack på IKEA när man är där, eller nåt fint i present. Men sagt och gjort, jag letade upp det i mina gömmor och hittade iaf några paket, så tyvärr Frida jag klår dig! =)

image177


Storpacket från IKEA, de vita 100-packet, köpte jag i vintras och har inte öppnat det ännu. Bra att ha om man får storfrämmande. Skulle jag be mamma visa detsamma skulle minneskortet i kameran ta slut. Alltid lika spännande när man ska duka hemma.

Har en liten rolig historia om servetten längs ner till vänster. När jag flyttade in här, så tapetserade jag en fondvägg i "rummet" och mamma var med och kollade ut den. Den hade hundkex på sig alltså blomman, och mamma hittade passande servetter. Hallå? servetter som passar med tapeten, min mamma e helt underbar bland. Så självklart måste jag även visa hur matchande det är! Dock är fondväggen precis vid huvudgaveln på sängen, och jag brukar inte ha servetter i sängen, joo kanske om man har frukost på sängen. fär väl bjuda in nån så man får öppna paketet...

image178


Kram Kram Karro

Å så lite bilder från partajet

har jag lovat att visa. sitter hemma i soffan, med magkatarr som äntligen börjat släppa, har dock sjukanmält mig då jag skulle jobbat natten. har inte kunnat sova ordentligt idag och mått riktigt dåligt. nu har jag iaf fått i mig lite plättar, mums var det faktiskt.. skönt att ha tillbaka hungern sedan i fredags. Måste nog sluta dricka rödvin, tre glas och nu magkatarr. inte först gången jag får det pga rödvinet.

här kommer iaf äntligen bilderna. Dock lyckades det inte bli nån på mig.. så ni får klara er utan det..

        


1. Martin och Anna, vi dansade tills bandet släckte lampan och gick hem!
2. Sketcher hade vi, flera stycken.
3. En drös av alla f.d. kollegor.
4. Alla doktorer som framförde låten till Monika som jag (!!) har skrivit.

Kram Kram Karro

Partaj!

Japp, imorgon ska vi fira HIA som fyller 20 år i sina kläder.. med andra ord hjärtintensiven har nu bott i sina nuvarande lokaler i 20 år och detta ska vi alla hjärtsjukvårdare av alla slag fira imorgon med en hejdundrande fest. Först ska vi ha en liten förfest här hemma hos mig med några stycken. Dricka lite vin och prata om de gamla tiderna, dock e två gravida och en ammande, men skoj ska vi ha ändå.

Bilder ska ni få, har laddat batteriet och minneskortet e tömt (ni minns väl karl-oscar?). Nu ska jag stryka klänningen och putsa skorna.. (skoja bara!).
Ha en underbar kväll alla. Själv ska jag nu trycka i mig en kanelbulle, har inte hunnit hittils idag.

Kram Kram Karro

Gamla tider..

Hittat en massa gama kompisar från Sundsvalls-tiden på Facebook, hur skoj som helst! Satt och pratade med Pär om hur mycket kul vid hade på den tiden. Han frågade om jag hade några bilder från den tiden, och jag inser att alla sitter i ett fotoalbum. Så sagt och gjort, jag tog fram digitalkameran och fotade direkt på bilden. Dock blev det mest på Pär och vi två tillsammans. Hur får man tag i en scanner så man kan få in dom i datorn?

image170

Jag, Mange, Lina, Pär och Dessan... En helskoj kväll på Kårhuset då vi alla jobbade..

Kram Kram Karro