Pyssel

Håller på och röjer upp här hemma. Har passat på att rensa en hel del innan jag "slänger" in det i garderoben. Nu är hur som helst allt borta från golvet, jag ska strax springa tre vändor ner i källaren med alla grejer, handla på citygross, skicka två kassar kläder och skor till återvinning/second hand, för att sedan ha en lugn lördagskväll.

Känns så skönt att se hur allt blir färdigt, kunna öppna den nya garderoben och se allt hänger fint på sina galgar och alla grejer ligger prydligt i lådor.

Nästa projekt då? Joo, då ska jag hjälpa Pernilla och Petter att iordningsställa Thildes rum. Det ska målas grundfärger på väggarna och sedan ska vi måla nåt fint, kanske hennes namn, ett träd eller lite fjärilar. Får se vad dom vill ha...

Kram Kram Karro

Äntligen!

.. för att citera Gert Fylking.. Nu är äntligen den sista biten sågad, den sista skruven skruvad och den sista plankad upphängd. Hyllorna sitter (än så länge iaf) på sina konsoller och kläderna har börjat flytta in. Nu ska det bara röjas och fixas smart förvaring.

Här är resultatet med lite kläder i:



Men nu ska jag vila i soffan efter en hektisk dag. Har tom hunnit med en golfrunda också.

Kram Kram Karro


Skjutdörrarna på plats

Till sist så sitter dom där. Upphängda med hjälp av Petter. Idag har jag fått upp de första hyllorna. Som tidigare, så stötte jag på ännu fler problem.

Jag får först sätta om alla 24 konsoller (48 skruvar) och flytta ut dom en cm då jag inte kunde haka fast hyllorna på rälsarna annars.

Sedan kunde jag inte ha kvar en bräda som sitter tvärslå på ramen lodrätt, så två sådana (sitter en på varje sida) måste kapas på längden (2 meter) och ta bort 4 cm. Har kapat ena idag, resten imorgon.

Men nåt har jag hur som helst åstadkommit idag. Har fått upp fyra av sex hängskenor/rälsar och de första fem hyllorna sitter uppe!





Har dessutom hunnit vara på bröllop idag och sjunga med WLL. Nu lördagsmys i soffan...
Kram Kram Karro

Slutklämmen

I veckan har det varit fullt upp med annat. Men jag har monterat skjutdörrarna, vilket tog en kväll per dörr. Idag har jag handlat en metallborr, så jag kunde montera upp skenorna som dörrarna ska glida på. Nu är äntligen skenorna monterade på garerobsramen och nu ska jag sätta upp konsollerna på hyllplanen och konsollhållarna på väggarna. Borde vara klar tills ikväll, så jag sedan bara kan pyssla och städa resten av helgen. Pernilla och Petter kommer förbi och hjälper mig hänga upp dörrarna ikväll också. Har jag otur, saknas det några millimeter och jag får sätta en liten extra träskiva uppe på sockeln. Hoppas det går ändå!

Så här ser dörrarna ut:


Bräderna uppe

Så idag har jag äntligen fått upp bräderna, som konsollerna sedan ska sitta fast i. Jag har målat ett andra varv, tagit bort sockeln och gjort en ny. Känner mig nöjd med mitt dagsverk. Vad är nu då kvar?
Joo, skjutdörrarna ska monteras, upphängningen sättas fast på ramen och konsollerna för hyllorna ska upp.




min Rosalila hörna

Nu är innandömet av garderoben målad ett första varv. När den väl torkat till så blir det mer lila än rosa. Imorgon ska bräderna upp och förhoppningsvis även grunden till upphängningen. Ska även fixa "sockeln" och se om jag kan fästa upp anordningen till skjutdörrarna. Borrmaskinen får gå varm och hoppas inte min träningsvärk från alla konstiga saker jag gjort i veckan hindrar mig. Men en sak i taget...

 

Allt skräp är nu på tippen, jag klarade andra vändan med två minuter innan stängningstid.  Nu ska bara grunderna på plats...



Kolla in den vackra lila väggen. Målade även golvet och taket rosalila.


Nedrivet

Nu ligger hela garderoben i bitar. Jag ska åka till tippen som stänger om två timmar, vaknade för bara en halvtimme sedan efter att ha jobbat inatt. Så nu är jag lite stressad, ska först till Beijers och kapa brädor, som stänger kl ett! Så jag lämnar bara av lite bilder så länge..


Klädkammaren

Jag flyttade "städskåpet" in i klädkammaren, då jag upplevde att behovet av städskåpet var litet och mer garderob för kläder behövdes. Så jag använde mig av IKEAs egna lösningar och så här bra blev det:


garderoben

Nedsågningen har börjat. Har inhandlat mig en elektrisk sticksåg, så nu går det lite fortare. Har småsår precis överallt, byggdamm i håret och en kaos här hemma med träbitar liggandes överallt. Har fått ner iaf hälften och tar resten på fredag efter jobbet. Jag borde kunna sätta fast grunden/stommen i helgen och måla insidan.


Inne i rummet har jag alla saker från garderoberna och allt nytt som ska in där. Har inte precis någon dansyta här hemma, men det är tur att man bara bor här själv.

 

Jag tänkte först måla insidan av garderoben i vitt. Som ni kan se på första bilden, så är det flera olika färger på väggen. Gult, vitt, grått, beige, så jag tänkte att om jag ska måla vitt måste det bli tre varv för att det ska blir fint. Väl på Ö&B så valde jag att ta en rolig färg istället. Ljust visste jag att jag ville ha. Så jag som älskar rosa, valde en nyans som hette Ljung. Bra pris också, 89:- för 2,5 liter..


Garderoben

Rensningen har börjat. Är redan less att leva i en härva av kartonger och skräp överallt. Tänkte jag skulle skriva under tidens gång, så slipper ni se allt på en och samma gång.

Idag fick jag flexa ut tidigt från jobbet, då vi var massor med narkossköterskor. Jag cyklade till Beijers och fixade mina hyllplan, socklar och plankor. ca 2800:- fattigare kom jag ut. Men nu har jag i princip allt hemma. Ska bara köpa skruv och sånt, men det ska jag göra när jag räknat ut var jag behöver.

Så här började allt:





Som ni kan ana så har jag haft problem med utrymme i garderoberna. Men det ska snart vara avhjälpt. Allt är nu utpackat och ligger i flyttkartonger inne i vardagsrummet. Kläderna (inte allt) hänger på en klädställning. Så här tomt blev det:



Observera den flammiga gul-vita färgen på den bakre väggen. Ska ta och måla insidan när jag fått ner det gamla "skelettet".

Nu dags att göda den hårt arbetande kvinnan med lite mat, tacosrester väntar. Det är behövligt efter allt packande och den stundande rivningen.

Kram Kram Karro

ikea

idag och jag, Pernilla och lilla Thilde på en spontantur till IKEA. Jag har tagit tag i garderobsbyggandet igen och Pernilla ska, med lite hjälp av mig, möblera Thildes barnrum. Lyckades tom få med mig de fina skjutdörrarna i bilen, så nu kan jag snart börjar riva ner de gamla garderoberna.

I klädkammaren ska jag bygga klädskåpet, eller snarare ställa in moppen och dammsugaren. Samtidigt flyttar jag väskor och dylikt från klädkammaren så det går jämt upp. Med hjälp av diverse plastlådor och pappkartonger, ska jag ha säsongskläderna på de övre hyllorna i garderoben. Längtar tills jag får börja såga. Måste dock göra lite kompromiss, då skjutdörrarna bara passar på IKEAs Paxgarderob. Så jag får skruva till en nio cm hög golvlist och kapa rull-listerna till dörrarna med sju cm..

Nu ska jag vika kartong och packa ner garderoben i flyttlådor.. Snart har jag en egen walking closet, dock med skjutdörrar framför. =)

Kram Kram Karro

Karl-Oskardagarna!

Nu är det dags för Karl-Oskar här i staden. Det motsvarar andra städers festivaler, men allt är gratis och rix fm festival kommer hit. Passande nog så har jag tajmat in en 3-dagarsledighet, vilket dessutom är behövligt efter jobb i nio dagar i sträck.

Ikväll har jag sprungit, har nu sänkt min tid på 5 km med 55 sekunder.. kan inte vara mer än nöjd. Sedan ätit god sallad och slappa. Imorgon äntligen sovmorgon utan stundande beredskap eller jobb, skööönt!

Kram Kram Karro