Vardagsrummet

Idag blir det flera inlägg. Tänkte jag äntligen skulle visa projekt nr 2, vardagsrummet. Senaste det renoverades/fixades till var för ett stort antal år sedan. En gammal klassisk strukturtapet med gråbeiga nyanser satt på väggarna, men nu skulle allt bort för lite nya inslag.

* Den gamla klassiska spegelväggen fick försvinna för ge plats åt en ny läcker fondvägg
* Det slitna parkettgolvet fick gömmas under ett nytt klickgolv då det var osäkert om det kunde slipas.
* Tapeterna fick ge vika för en lite vitare nyans med mindre struktur.
* Sedan sågs möbleringen över och lite justeringar fick göras.

Så här såg det ut från början:


     



Renoveringen strulade en hel del. Taket målades på måndagsskvällen av Ulf på Miraqel, mkt proffsig måste jag säga! Sedan revs det tapeter och spacklades slipades, för att slutligen på onsdag em börja tapetsera de tre "vita" väggarna. Dock var det beställt en rulle för lite, så den fick vi beställa på torsdagen. På torsdag förmiddag kom den efterlängtade fondväggen upp och gud vad läckert det blev!

Sedan skulle golvet läggas, det hade vi köpt på Colorama. Men det var det sämsta klickgolv jag sett, gick inte ens att slå ihop! Det var så felslipat i falsarna så jag tror att snickaren på sågverkat var lite trött när han gjorde det. Så det var bara att lämna tillbaka det och istället åkte vi till Ulf på Miraqel fär vi fick tag i ett mkt bra ekgolv med världens klicksystem, ett nytt med fjädring så den sätts ihop på två sekunder.
Prova själv lägga 25,5 kvm klickgolv på under 4 å en halv timme!!


  


Veckan därefter kom den saknade tapetrullen och golvet som var tvunget att beställa. Men efter drygt en å en halv vecka var allt klart. Sedan skulle bara alla möbler på plats, och lite saker till väggarna. Nu vill mamma bara ha en ny soffa och en matta under matbordet, och en fin tavla till ena väggen (den till vänster av fondväggen, där tavlan står på golvet). Hon får väl önska sig lite i julklapp. =)


     


  


Kram Kram Karro

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback