Halsfluss utan mandlar?

nej, inte nötter utan halsmandlar. det började i torsdags eftermiddag. ont i halsen, värk i nacken och huvudet. Trött å matt, precis som när jag brukade få halsfluss. Fredag morgon vaknar jag med feber, men eftersom jag hade tenta så var det bara att svälja lite alvedon och bege sig ner till K-na.
Idag ska jag egentligen både ta en fika på stan och sedan American Pie-filmmaraton (6 filmer!). Som det ser ut nu, så blir det soffläge ensam då jag inte är kry ännu å inte känner för att smitta andra.
Hann iaf fika med Emily igår, alldeles för läng sedan vi sågs men hon kommer iaf hit på måndag för övernattning. Sedan middag med Per och Fredrik på Lanterna, år bruschetta, mums!

Nu ska jag försöka ordna med lite frukost, det blir lite god fralla med skinka å advokado, samt en stooor kopp te. kram kram karro!

Tisdagstema: Minne

Blogg.se fungerade inte så bra igår, å inte kom tisdagstemat på tisdagen utan igår. Men här kommer mitt bidrag iaf.
I somras var jag å min underbara systerdotter Malin på Rix FM Festivalen i Lulé. Vi såg bl.a. Ola å Danny. Innan det shoppade vi fotoalbum till mig och käkade på max. Det hade regnat hela dagen men det var uppehåll i princip hela tiden under festivalen. Det blåste ordentligt, men det var iaf skoj. Bäst var nog slutet då jag vann ett stooort hjärta till Malin, kastade bara en liten pil..

image300 image299

Jag, en boknörd?

Kunde inte låta bli efter att ha kollat in fridas blogg...


Matlådor!

Vad mystisk det är att vara så här långledig. Jag har sett flera filmer och ännu fler serier under dessa dagar. Det värsta är nog ändå att jag har skrivit lite på uppsatsen, fast än jag inte behövt det. E jag sjuk?? Kände att även hjärnan behövde lite mental träning.

Idag har jag alldeles själv lagat cykeln, kedjan hoppade i samband med cykling över trottoarkant i onsdags. När jag frågade grabbarna igår hur man gjorde det, svarade dom bara "lämna in den".. men jag lagade den på bara fem minuter!!

En händig tjej reder sig själv!

Nu vankas det snart mat, det blir ris å grönpepparkyckling. mkt gott! Här kommer receptet för de som vill, mkt lätt å en massa matlådor blir det.

Karolina´s Grönpepparkyckling                                               
(ger ca 4 port)

1 grillad kyckling

sås:
60 gr smält smör,
1 msk torkad,stött grönpeppar (köp hela korn på burk och mät upp innan krossning i tex mortel).
1 msk soya
3 dl vispgrädde (mellanvisp funkar utmärkt)
1 msk Fransk senap (även vanlig funkar)
 
Koka ihop såsen och låt sjuda 5 min. (ej kycklingen i såsen). Rensa kycklingen och gör den i mindre bitar som lägges i en ugnsfast/eldfast form. Häll såsen över kycklingen och rör om så såsen fördelar sig. Låt stå och dra, gärna över natten.
Ställ ugnen i 200-225 grader i 15-20 minuter. Servera med ris, samt en mumsig sallad med soltorkade tomater, tomater, oliver, fetaost och en smarrig tzatsiki till. Och varför inte lite mumsig ciabatta..?

Bon Appetit!!

Glad Påsk!

Vill härmed tillönska er alla där ute en riktigt glad påsk! Hoppas alla kärringar och ni andra äter en massa ägg och inte flyger sin kos.. =)

Detta är mitt inte allt för överarbetat påskris... trendigt turkost så det passar in i det övriga.. =)

image298

Kram Kram Karro

Läkarbesök

Har varit på mottagningen för uppföljning på mina magbesvär. Hela läkarbesök tog nog fem minuter och det slutade precis som jag ville, med en remiss för u-ljud lever,galla,pancreas!! Han höll med mig att "pojkarna på akuten" varit ute och cyklat lite med min diagnos och att det var bra med patienter som kunde ställa diagnos själv. Han undrade vad jag jobbade med, jag svarade sjuksköterska, han sa att han anade det.. sedan skrattade vi. Hur mysig doktor som helst!

Nu har jag påsklov och är rel ledig i helgen. Får se vad jag ska hitta på... =)

Kram kram Karro

Tisdagstema: Elektrisk

Hmm, vad är elektriskt för mig? allt möjligt. Dock finns det en sak jag gillar och det är upplyst träd som dyker upp i decembr och försvinner sedan framåt vårkanten. Detta specifika träd står på byxtorget i Piteå och fotades i samband med julhelgen.

image297

Kram Kram Karro

Gå med i kampen!

www.upproret.se Stöd de underbetalda välutbildade sjuksköterskorna i deras kamp, det gör jag!

//Karro

Sommarjobb

Oj, vad många inlägg det blev idag, här kommer det tredje.. Har ringt till ansvarige chef på ambulans här i vxö. Frågade lite ang sommarjobb, och fick berätta lite om mig själv. Han tyckte det lät bra, jag har ju en massa bra kunskaper från HIA och ska i april få göra lyft- och körtestet, sedan även nåt skriftligt test om medicinska saker.

Problemet e dock att chefen på anestesi vill veta om jag ska jobba där i sommar, helst vill hon veta det igår. Men jag har fått veta att jag inte kommer få söva nåt alls i sommar och bara jobba på uppvaket. Frågan är nu hur jag ska göra. Tyvärr får jag inte göra ambulanstestet förräns i mitten på april. Ska jag våga vänta ända tills dess innan jag fixar ett sommarjobb?

Hjälp mig i denna svåra sits, det som är positivt är att jag kommer aldrig vara arbetslös med mitt yrke iaf. Men jag kanske får gå in och jobba på en vanlig avdelning..

Kram Kram Karro

-----------------------------
Uppdatering 080317:
Det lutar ändå åt anestesi. Får troligen sämre lön på ambulansen och det sommarjobbet blir inte klart på länge. Och mina klasskompisar vill att jag självklart ska jobba med dom i sommar. Jag får garanterad semester och en fast anställning från början. Har nu skickat ett mail till avd-chefen om läget och kollat lite. Om hon står fast med lönen, så skriver jag under. Får ändå ett lönelyft på över 2000:- och det kan man inte tacka nej till...
Uppdateringen kommer med tiden.
Kram Kram Karro

London- Lördag

Nu kommer resten av inlägget. Fredag har tagit slut, mamma är äldre och nu denna dag åkte vi på bus-sightseeing. Detta verkar vara väldigt stort i London. Efter en god frukost på ett litet fik med mkt matos, så promenerade vi till Marble Arch och hoppade på bussen. Denna buss gick runt i London och visade allt möjligt. Madame Toussad´s, Kensington Gardens, Picadilly cirkus, Trafalgar square, Baker street, Buckingham palace, London eye, Big ben, Westminister Abbey, Tower Bridge, The Tower m.m. Här kommer en del av dessa sevärdheter:

        

        

       

På kvällen gick vi till en grekisk restaurang och det var bullrigt men hemtrevligt. Det åts mezes och lamm, vissa åt kyckling som hon brukar. Trötta å slutkörda var vi, så går det när man ska göra så mkt på bara några få dagar.

  


Söndag:
Vi åt frukost på Maxim, en liten finare frukost/lunchrestaurang bara nåt kvarter från hotellet. Då blev det hederlig rostad med marmelad och white tea. Sedan hade vi nån timme att förbuka innan utcheckning och resa till flygplatsen. Vi tog då en promenad till Hyde Park och kollade in lite olika saker. Det blev bla Peter Pan-statyn och minnesfontänen över prinsessan Diana.

        

Blev besviken på priserna på Taxfree, handlade bara en parfym. Vinerna kostade 70:- st och det andra ska vi inte ens prata om. Maten intogs sedan på T.G.I.Friday. Inte så bra mat som dom brukar ha, men det fanns inte så mkt att välja på.
Var sedan hemma i stholm runt halv tio lokal tid, sedan till vxö runt tjugo i tolv. Låg i sängen halv ett, praktiserade sedan hela veckan. Tror jag nu börjat sakta återhämta mig, men behöver nog helgen på mig. Är även rädd att jag kanske blivit lite förkyld också. Nyser och e lite snuvig.

Kram Kram Karro

London-bilder

Nu är det en vecka sedan vi var i London. Så mkt har nog inte många hunnit med på så få timmar. Här kommer en liten sammanfattning:

Torsdag:
Jag landade 1005 till arlanda, resten landade 14:15. Sedan stress med bagagedrop, mat, pengaväxling på Forex, säkerhetskontroll och halvspring till gaten. Kl 16:05 lyfte vi mot London, Heathrow.
Landade redan halv sex (lokal tid) och det gick smidigt på flygplatsen. Sedan tåg till stationen Paddington. Hotellet låg bara 200 m från stationen i området Bayswater, även kallat svensk-kvarteret. På kvällen promenerade vi bara ngåra kvarter bort och hamnade på restaurangen Garfunkel´s, som verkar vara någ matkedja. Det blev allt från pasta carbonara till tikka masala. Sedan hem och sova, alla var trött och slut.

     

Hotellet hade jag bokat via nätet. Det var över förväntan, då man vet att engelska hotell håller en låg standard jämfört med svenska. Så vi blev rätt så chockade när vi fick två rum av denna typen, utsikten var väl inte den bästa då vi kollade på innergården, men samtidigt så slapp vi trafiken från gatan utanför. Bäddsoffan som jag låg i var liite för kort, så jag fick ligga på snedden...

        


Fredag:
Morgonpigg som jag är, vaknade jag redan kl fyra på morgonen (fem i sverige). Sedan låg jag och snurrade lite. Vid halv sex gav jag upp och tog en promenad. Vi skulle överraska mamma sedan, så jag kunde rymma till syrran som hade alla paket. Jag funderade lite på var jag skulle gå, gissade åt vilket håll Hyde Park låg och traskade dit. Regnet låg i luften, men det var friskt och härligt. Mötte massor med joggare sedan i parken. Våren har kommit till London och jag bara gick omkring och njöt.

        
        

Massor med ekorrar finns det i Hyde Park, Sofie räknade till 21 st. Vackrast var nog de blommande körsbärsträden.

Sedan var det dags att fira mamma. Med en importerad muffins och en massa tårtljus, så överraskade vi mamma, som såklart redan stigit upp och duschat. Bästa var nog att jag tagit med mig kortet till rummet och därför kunde dom inte tända ljuset! haha! Sedan åt vi frukost på Raffe´s, pappa smällde i sig en hederlig engelsk frukost. JAg nöjde mig med lite rostad macka å white tea.

        

Sedan var det dags för lite sightseeing. Det blev först en runda på Madame Tussauds, därefter tunnelbana till Harrods. Där kan man nysa länge om man är allergisk. Och man var tvungen att ha med sig den stoora plånboken om man var shoppingsugen.

           

        

        

Sedan var vi trötta och matta, klockan var en bra bit efter lunch och magarna kurrade. Innan promenad hem till hotellet, vi tänkte hitta nåt lätt att äta. Gick förbi en liten restaurang/bar och läste menyn. Där hade dom Afternoon Tea, perfekt! Så det smaskade vi i oss.

        

Sedan på kvällen var vi på en italiensk restaurang som hette Bertorelli´s. Som låg i Convent Garden vid trafalgar square. Blev inte så imponerad av stället även om dom hade linnedukar. Men deras Tiramisu var underbart god!
Resten av resan kommer i ett annat inlägg...

Duktigt om du läst ända hit!
Kram Kram Karro

Vem är detta?

image243

Arlanda

Sitter och på Arlanda, ska spendera totalt sex timmar här under dagen. Landade kl 10:00, 20 min tidigare än beräknat å så blev det ännu mer tid att sitta av.. =( Men jag får försöka roa mig själv så mkt jag bara kan. Har med mig Sudoku, en bok och senaste Cosmo. Och så lite godis, yoghurt, banan och dricka. Så det ska nog inte gå någon allt för stor nöd på mig. Kl 14:15 kommer min kära familj bestående av mor, far, syster, svåger och mina underbara systerdöttrar.

Efter växling av pengar, lite mat å promenad genom heeela utrikeshallen, så är det kl 16:05 dags att åka mot London Heathrow. Såg ett jätte-stort plan idag, Thai. Måste vara nån typ av bauta-jumbojet! Hoppas det e kvar så även Sofie å Malin får se det!

Nu ska jag surfa vidare, får samtidigt ha lite kändis-span. Någon brukar man alltid kunna se.. =)
Kram Kram Karro

ps, självklart kommer fullständig rapport nästa vecka.
ps igen. Och självklart glömde dom avtacka mig igår från jobbet, var på fest med HIA-kollegorna igår. Flera avtackades, tom dom som slutat efter mig, men icke jag.. men men, jag e inte bitter! Som mr Richardsson brukar säga.

London!

Dit sticker jag imorgon, vill inte vara här i regniga småland och praktiksera. Så jag åker västerut och hamnar i? Just det, ännu mer regn! Imorgon möts hela familjen upp i Stholm, för att tillsammans avnjuta en weekend och min kära mors 60-årsdag!

Kram Kram Karro