Halt!

Och kryckberoende. Det är jag numera. Efter en liten dum (?) olycka med mina nya fina stövlar, stod jag på huvudet eller inte riktigt. Men jag ramlade iaf och reste mig lika fort. Tyckte det inte var så farligt, utan traskade vidare i tron att jag bara stukat foten lite.. Med tiden svullnar foten, smärtan ökar och till slut kan jag knappt stå på foten. Tur man då var på jobbet i några ärenden och fick foten lindad. När jag kom hem kunde jag inte böja på den och började toklipa när jag råkade belasta den lite.

Så efter ett besök på jourläkarcentralen, är jag nu kryckförsedd. Detta då jag har en utslitning på mitt ledband som sitter på utsidan av höger vrist. Läkaren sa att hon skulle skriva ett läkarintyg, men jag sa att jag får ju sjukskriva mig en vecka själv. Hon menade att jag nog kommer behöva mer än det! Hur ska det nu gå med min praktik, har två veckor kvar. Ska testa lite i helgen och ringa till dom på söndag. För jag blir lite begränsad i mitt vårdande, då jag inte ska röra mig så mycket.

Och så ska jag till London på torsdag dessutom, hur ska det gå? Kan man ringa till Sas å berätta att jag numera är "Invalido" som pappa så trevligt kallar mig numera.. Isf kanske jag får fina sittplatser och förtur på planet. DET skulle inte vara dumt!

Nu har jag proppat i mig alvedon och diklofenak, fått bilnycklar till David´s bil så jag kan förflytta mig i helgen och ätit lite mat. Så nu väntar sängen...
Kram Kram Karro, med en bultande fot...

Tisdagstema: Last

Vad är min last? Har inte sådana extremt många, iaf inte så att jag kan kalla det en last. Men det finns en sak jag inte vill leva utan, som förgyller mina fredagar, som inhandlas på Videomix för de har färskast sortiment..

image242


Kram Kram Karro

Kaja-problem!

Är det bara jag som har problem med en massa, numera tama, kajor som flyger runt och är allmänt enerverande? De sitter i princip i knät på dig när du sitter ute på en servering och bryr sig inte om att du försöker skrämma bort dom. Jag är ut i fingerspetsarna en djurvän, men nu e det faktiskt dags för ltie skyddsjakt. Dom håller på att ta över!
Tänkte visa en video här, men det verkar inte fungera. Så ni får bara ta mig på orden...
Kram Kram K

En helt vanlig lördag..

Var ute och traskade lite igår. Totalt blev det iaf över 10 000 steg på stegräknaren. Tog med mig kameran denna gången för att dokumentera vad som hänt från föregående dygn efter stormen, men det slutade med att jag fotade vårtecken istället. Det är sjukt hur mkt som redan blommar. Hur ska det då gå med mina härliga vårkänslor och det blir en skum årstid?

Tulpanerna knoppar i blombänken, massvis med snödroppar blommar överallt. Krokusarna är på väg att öppna sina blomblad mot solens strålar och ytterligare någon gul blomma, (någon som vet vilken?) täcker marken som en filt...

        


Kram Kram Karro

Frissa-dax!!

Var länge sedan jag längtade så efter att få gå till frissan, kan bero på att jag egentligen skulle gått dit för över en månad sedan men pga sjukdom och taskiga arbetstider under praktiken så blev det inte förrän idag. Om 40 min sitter jag och blir ompysslad, den bästa tiden är när det ska tvättas. Då somnar jag nästan. Får se vad det blir för färg i håret, troligen fortfarande rött men med lite slingor i det så det blir lite ljusare. Självaste frisyren blir som Katie Holmes, men utan hennes nuvarande lugg...

Handlade på Family House igår, fick en vit sjal med koppartrådar och två halsband (ett grönt med träkulor och ett svart med större kantiga pärlor) för bara 69:- Billigt och bra!
Annars blir det lite shopping idag och förberedelse för den trevliga resan med familjen om bara två veckor, undrar om mamma börjar få lite åldersnoja ännu?? =)

Kram Kram Karro

...............................................................................................................................................................................................................

Uppdatering Kl 12:30
Så här blev det... =)

        


På första bilden ses mitt fina svarta halsband som jag inhandlade å på bild tre syns sjalen. Sista bilden är på de stövlar jag inhandlat för hela 399:- !! Och jag kunde ha dom, trodde inte detta då jag annars har alldeles för tjocka vader.. Så jag borde nog köpa mig en trisslott också.. Min svarta trenchcoat syns på bild tre, januaris inköp för också 399:- så jag kommer vara så chic i Storstaden...

Kram Kram Karro


Tisdagstema: Längtan

Åhh, jag längtar tills min utbildning är klar och jag kan få arbeta igen.

Jag längtar efter att våren ska spricka upp ordenligt snart med värme, gröna gräsmattor och knoppade träd (har redan sett snödroppar förstås, men får man önska detta redan i februari??).

Jag längtar efter min familja och mina vänner, speciellt när man vill hjälpa men inte kan.

Jag längtar efter en skön weekend med mina allra närmast om bara två veckor!

Och jag längtar efter sängen, vaknade alldeles för tidigt idag och med en massa spännande på jobbet idag (intuberat 3 patienter!), så är jag helt slut i huvudet.
Ska nu ta och fixa lite korvstroganoff som jag ska ha till lunch imorgon..

kram kram k

Trevlig helg!

Tänkte önska er alla därute en underbart skön helg, det ska jag ha. Kommer spendera lördagskväll med lite melodifestival och nåt onyttigt som tillbehör..

image233


Kram Kram Karro

Tack mamma (å pappa) för det fina kortet med den underbara hälsningen och de mumsiga chokladhjärtanen!

Partaj i lördags

Tänkte visa en liten bild på mig innan jag gick på fest i lördags. Råkade visst skrämma lite folk där hemma som inte sett mig på några veckor. Detta då jag gått ner lite i vikt tack vare mina bekymmer.. Har inte ställt mig på någon våg, så jag har ingen aning hur många kg som försvunnit.
Min syster sa att man kanske skulle få min sjukdom så man kunde gå ner några kilo, jag stoppade henne och sa att jag har hellre tio kilo övervikt att dras med än att må så dåligt som jag gjort.

Eventuellt har jag fått en diagnos ställt på mina symtom tillsammans med min klasskompis Jenny, hon e såå duktig och kan mycket om detta då hon jobbat på kirurgen med mag-tarm. Det har tillkommit lite bekymmer och troligen är det gallstenar som bekymrar mig. När jag har haft det som värst har jag haft gallstensanfall. Så nästa gång jag får ont, så åker jag in och gör ultraljud. Sedan får vi se hur vi ska åtgärda detta... Får jag lite ont så kan det behandlas med NSAID-preparat tex voltaren..

image232

Kram Kram Karro

Icke-social

E inte så social på veckorna, hoppas ni har överseende för detta. Vill bara meddela att jag e en riktig teve-männsika/soffpotatis på kvällarna. Spelar in det som går efter nio å ser det dagen efter. Nu har det börjat såå otroligt många bra serier, hur ska jag få tiden att gå ihop?

* Måndag - Design Simon & Tomas, Anna Pihl, ER, Shark
* Tisdag - House
* Onsdag - Men in Trees, Grey´s anatomy
* Torsdag - Kustbevakarna, Private Practice, Criminal Minds

Dvd-inspelaren går på högvarv.. nu dags att se House från igår.. Pojker å utomjordingar, hur ska detta sluta??
Kram Kram Karro

Helgen som gått..

Vaknat kl 06:12, 06:06 och idag 06:52. Sovmorgon existerar visst inte i min hjärna. Veckan har varit spännande och nervös, som i sin tur avspelar sig på kroppen nu när man har tid att smälta allt.
Är inte precis på topp, men tog mig iaf iväg på partaj igår. Gick hem vid halv tolv när dom gick ut, både för att jag inte kände för att gå ut, inte heller vända så mkt på dygnet då jag ska upp tidigt imorgon och behöver spara lite pengar till Resan.

Imorgon är det dags att gå tillbaka till praktiken. Idag måste jag ordna lite matlådor och skriva på uppsatsen. Annars ska det bli en promenad under dagen.

Kram kram Karrro

Första veckan e över!

Fyra pratikdagar har rullat förbi. Sitter nu hemma i soffan, fått i mig lite mat och är helt slut i huvudet. Det är faktiskt hur kul som helst att praktisera, om man bara slapp de 50 fjärilarna som fladdrar i min mage så fort man ska göra nåt nytt och spännande. Nån som har nåt tips på hur man får bort dom? =)

Nu kommer lite info för dom som kan.. Har hittils satt hela 5 (!!) Larynxmasker! (en typ av mask för intubering vid sövning). E faktiskt liiite stolt över mig själv, alla har kommit på plats direkt och en narkosläkare tyckte det såg mkt bra ut. ;) Söver nästan redan helt själv, även om jag inte kan nåt om tex apparen eller läkemedlena. Har två suveräna handledare som är vana (minst 25 års erfarenhet, ca 60 år tillsammans!) och låter mig försöka.

Dagarna blir dock inte så roliga under praktiken. Ska försöka hålla alla dagar i ett sträck så man inte vänder på dygnet åt olika håll hela tiden. Så här ser min dag ut..

* 04:50 Försöker vakna
* 06:02 går direktbussen till Ljungby (försöker sova lite på bussen..)
* 06:50 framme på lasarettet, omklädning och frukost i fikarummet på op
* 07:30 Arbetsdagen börjar.
* 16:35 Går direktbussen hem, ska försöka hinna med denna varje dag (jobbar då ca 8½ h).
* 17:25 hemma i vxö, i lägenheten ca 10 min senare.
* Nu dags för lite slötid, hamnar troligen i soffan å flippar mellan kanalerna..
* 20:30 sovdags om möjligt, vilken innebär tidigast 21:00 isäng.

Be mig inte vara social dessa dagar, e bortrest nästan 12 h om dagen och får vara "fri och ledig" i totalt 3 h.. Men nu hinner jag läsa lite böcker på bussen iaf. Har nu påbörjat Camilla Läckbergs "Stenhuggaren"..

Oj, det blev ett långt inlägg.. Får försöka skriva oftare istället..
Ha en bra helg. Imorgon blir det filmstund (hemläxa från skolan) med några av klasskamraterna. Ska även försöka klämma in lite spa (tack för inspirationen frida!) och träna..

Kram Kram Karro

Praktikstart!

Imorgon börjar praktiken i Ljungby. Sex mil enkel väg ska jag pendla dagligen med länsbussen nr 145. Och detta i totalt 11 veckor. Tur det är sex veckor i början, sedan lite skola, å sedan dom sista fem veckorna. E rätt så nervös faktiskt, men det är väl inte så konstigt. Frida har säkert samma känsla, då hon återgår från mammaledigheten imorgon också. Lycka till vännen!

Nya skor är inhandlade, en ny fin ryggsäck likaså. Pappa har ordnat matsäck åt mig, synd han måste lämna mig på tisdag. Idag är det bara laddning inför morgondagen som gäller.

Kram Kram Karro

image231