Mer bilder

Här kommer mer bilder från tövädret:

   





Sedan har jag som sagt lagt pussel. Testade ett nytt "märke" men var inte direkt nöjd. Dåliga bitar och dålig kvalité, så jag slutade när jag kom till himlen. Så det är nog det första pussel jag inte lagt helt:





Och här är skorna jag köpte i fredags:

    
1: De svarta är en bekväm vardagssko, tex till jobbet
2: De vita sportballerian till strandpromenaden
3: Och slutligen de vita promenadskorna till shoppingrundan

Och nej, jag är inte så inåtgående med fötterna, försökte bara visa skorna ur en bra vinkel.
Nu lite söndagsmys...

Kram Kram Karro




Snöras!!

Snacka om att jag fick hjärtat i halsgropen!!

Satt lugnt i soffan och kollade in coolingen Crocodile Dundee på Tv4, när det plötsligt flyger förbi något stort och vitt
(större än en mås, mindre än ett flygplan).

Jag flyger upp ur soffan och tittade ut. Och vad såg jag?
Joo, att snön rasat ner från taket.

Massa snö har rasat ner visade det sig.
Kan bero på värmen som plötsligt kom. +9 i fredags!

Här är bildbevis:






Inte som man tänkt sig...

Hmm, hade en mindre rolig dag igår. Först kom teknikern från Comhem först tio över elva, och hade dåliga bud; modemet är trasigt och garantin har självklart gått ut. Ett nytt kostar 1000:- men han sa att jag kanske kan göra en deal om att binda upp mig och få modemet billigare. Varför ska jag egentligen ha fast telefoni?

Sedan messade Jenny att hon var tvungen att avboka dagen, och ta det nästa vecka istället. Så det blev inget fika. Och som grädde på moset så har jag fått en inflammation i min vänstra axel, hade svårt att lyfta den igår men är bättre idag.

Så vad ska man då hitta på? Shoppa är alltid skoj och mat behövde jag. Så Jag cyklade upp till Samarkand iklädd vårkappan då det var +9 ute. Skumt väder!
Hittade mig tre nya vår/sommarskor för bara 438:- Helt ok pris!! Sedan gick jag in på Toys´r´us och köpte mig ett nytt 1000-bitars pussel. Så det håller jag på att lägga nu, men har uppehåll pga melodikrysset.

Jag köpte mig en semla på ICA efter shoppingen också. Ikväll blir det schlager och soffläge. Hoppas axeln är bättre imorgon, ska då iväg och träna.

Nu kryssa och sedan pussla!!

ps, längtar tills Torsdag då jag ska till frissan (min gamla frissa Kicki denna gången) och det ska bli så skoj!

Ledig

Så skönt att denna arbetsvecka äntligen är över. Efter att ha varit på jobbet i nästan 27 timmar i sträck förra helgen, så var denna ledighet efterlängtad.
Sitter här och väntar på Comhems tekniker som ska komma och kolla på mitt modem som bara kopplar ner sig när jag pratar i telefon.

Strax blir det träning. För att sedan hem till Jenny och fika lite. Stackars henne som får sitta hemma i minst sex veckor. Ska ta med mig min Vänner-box och Sex and the City-box, så hon har nåt att göra.

Trevlig helg på er alla!



Köldknäpp

Det var tur jag stängde fönstret innan jag somnade igår. Det var -20,3 nu kl sex, brrr! Först snökaos, nu kyla. När kommer sommaren?

Efter förra inlägget kan jag meddela att det fortsatte snöa, och snöa och snöa. Först igår kväll (läs söndag), då kylan kom så slutade det. när jag cyklade hem igår morse, var det nog 2 dm på vägarna, som var oplogade.

Jag har haft en tuff arbetshelg. Började lördag kl 17:00 och slutade 20:00 söndag kväll. Totalt 27 timmar mao. Dock fick jag sova på natten mellan halv ett till halv fem, samt halv sju till kvart i åtta (5 timmar). Hann dessutom cykla hem på söndagsmorgonen, men hann bara sitta i soffan i 20 min innan telefonen ringde och jag fick in och jobba.
Som en bonus så fick jag reda vid sju-tiden igår kväll att det eventuell var en transport till Lund (tar 6-7 h). Tjoohoo! Men jag fick iaf gå hem och jag fick sova hela natten. *puuh*

Otroligt vad tungt man sover på 1 g Alvedon. Har drömt om snö, hästar (shetlandsponny), sönderslagna bilrutor, Vin Diesel, och självklart jobbet. Är lite groggi i huvudet nu, ska jobba 7:30-17:00 idag. Men tänkte flexa hem tidigt och ha en lugn dag efter lite träning.

Nu på med skiddressen och iväg till jobbet!
Ha en bra dag!

Kram Kram Karro

Snökaos I Växjö

Många gånger har dom varnat för snökaos, att det kommer minst en dm snö. Alla kör i diket och ingen kan komma till jobbet/skolan då dom inte kommer fram.

Jag som är van det här med snö, har inte sett några stora bekymmer med snön och snömängden. Problemet har mer legat i skottningen, då dom skottar ett dygn efter snöfallet och inte har riktiga plogbilar som skrapar upp snön utan bara små traktorer. Och inte äger en ishyvel.

Så jag som cyklist gillar inte att bo i denna stad när det snöar, och så ska Växjö vara Europas grönaste stad. Hur går det när varken gående eller cyklister kommer fram?

Nu ska jag sluta gnälla och istället prata om det nuvarande snökaoset. Det började i torsdags kväll, och på fredag morgon låg marken täckt med 1 dm snö. Dock var dom ute tidigt och skottade dom stora vägarna.

Sedan var det uppehåll på fm och vid tre-tiden så började det snöa ordentligt. Det var så vitt att man knappt såg husen på andra sidan vägen. Och så här fortsatte det. Var på bio med Anna och Linda-Marie igår, när vi kom ut till bilen igen kunde man tro att den stått där i flera dygn då den var helt insnöad.

Inatt var jag uppe vid fyra-tiden och drack lite vatten. Då fick jag se denna vy:



Och sedan när jag vaknade på morgonen, hade det kommit ännu mer och jag lovar att mer kommer det. Fortfarande en massa snö som vräker ner.

Jag håller mig inomhus idag iaf, tills jag ska jobba inatt. Det känns som det finns en viss risk att det blir lite jobb inatt. Har dessutom beredskap söndag dygn.

Så här har jag det just nu iaf:




Husmorstips

Vem gillar smutsiga, kalkiga diskbänkar? Som aldrig blir rena?



Jag har hittat lösningen!

Det var mamma som tipsade mig om ett miljövänligt alternativ till Vim och såpa. Som säljes på marknader och dylikt. Jag köpte mitt på Nolia-mässan för ett och ett halvt år sedan. Jätte-drygt och det går snabbt att rengöra. räcker nog minst två år till.



Min diskbänk som är över 50 år gammal, skiner nästan som en spegel!




En låda eller två...

Ibland blir det fel... Ingen är perfekt...

Jag måttade fel...

Köpte två Lingo-lådor från IKEA som jag skulle ha under tv istället för de gamla korgarna. Ville ha nåt som dolde mer.

 

Men lådorna var lite för djupa, så fram med saxen och tejpen så löste det sig. Dock gillade jag inte mönstret, så vad gör man då? joo, fram med blå tuschpenna och fyllde i linjerna. Sedan letade jag fram en fin, gammal tapet i källaren. Känner du igen den?

 

Och så här fint blev det när de kom på plats:



Tänk vad lite tapet kan göra ibland...

Färdigt!

Nu är hyllan färdig!

Söndersågad i lördags
Målad igår söndag
Uppskruvning av nya hyllor idag måndag

Så här blev resultatet efter sågningen:




OCh så här blev det med inredningen (såklart från IKEA) på plats:




Jag gjorde även om skåpet ovanför kylen, då den såg lite "stökig" ut:

 


Och fläkten fick en liten "make-over", hittade jätte-fina konstkort på frukt:


 

Och sprit- och vinflaskorna hamnade i de nya bokhyllorna i rummet.

Så här blev allt:



Nu ska jag plugga lite, måste skriva i lite papper inför morgondagens medarbetarsamtal med chefen. Hoppas jag får jobba kvar!!

Kram Kram Karro

ps. Kostnaden för hela kalaset? Inte många dineros iaf. Färgen hade jag hemma, brädorna är de gamla som jag bara sågat om. Så med korgen, burkarna och lådorna från IKEA så kanske det hamnar på 350:- inkl vinkeljärn och skruvar.
Måste nog vara den billigaste renoveringen hittills.. =)

Nytt projekt!

Alla ni som känner mig, vet att jag aldrig kan gå utan ett projekt igång. Detta har resulterat i nya garderober, nya bänkskivor och kakel m.m. Nu efter senaste makeover i rummet (billy-bokhyllorna) har jag nu hittat ett nytt. Jag har två trista hyllor i köket som jag inte har gjort nåt åt ännu.

Då jag inte ha någon dörr på dessa två skåp så har jag gjort så gott jag kunnat. Men nu var det dags för en förändring. Så nu har jag sågat ner zickzack-hyllorna i skåpet bredvid fläkten, som funderade som en vin/flaskställ. Tycker nämligen själv att det ser "stökigt" ut med dessa hyllor och vill ha det lite mer enkelt. Så istället tog jag och gjorde två vågräta hyllor istället. (bild kommer senare).

Nu saknas bara vinkeljärn till hyllorna och lite målafärg så är det klart. Imorgon ska inredning handlas på Ikea, sedan kommer det bli kanon! Ska förvara kokböckerna på en hylla, en korg och sedan lite fina glasburkar på de andra två hyllorna.

Och hyllan ovanför kylen, ska bara tömmas på sitt innehåll, målas fint vitt och sedan ska det in fina trälådor som ger ett mer trivsamt intryck. Lovar komma med bilder senare.

Så här såg iaf vinhyllan ut innan den revs (ps, fläkthyllan har jag
gjort om tidigare den ser inte ut så i nuläget).




OCh jag hittade en riktigt gammal bild (från renoveringen innan jag flyttade in). Dörren på bilden är borta då vi kapade skåpet underifrån för att få plats med den nya kylen och frysen. Det är de två översta hyllplanen som är kvar (det översta är lite mindre djup). Även zickzack-hyllan kan anas...