Helsingborg

Japp, en liten tripp till SKåne blev det också. Två nätter på hotell (Coop Medmera-premie, mkt smart!) på söder, bara nåt stenkast från färjorna till Danmark. Kom dit rätt så sent på torsdagen (19/7), eftersom vi hann med ytterligare en tripp till Ullared, då jag ville kolla på lite mer kläder.. *skratt* Så två dagar i sträck, inte dåligt!!

Vi käkade lite mat på Hjalmars hörna, mumsigt gott! Sedan på fredagen var det rundvandring överallt som gällde. Först över till Helsingör och handlade alkoholhaltiga drycker. Sedan avlastning och ut i Helsingborg stad. Först ut var Kärnan, ett hööög torn som varit en del av nån fästning eller borg. Många trappsteg för att komma upp, men det var värt det när man fick se utsikten. Knallblå himmel, solen sken varmt och sikten var god hela vägen över till Danmark.

        


Sedan trippade vi igenom en mysig lite park, och vi blev lite chockade när vi sedan insåg vad vi stod på (läs ksylten på bilden nedan). Sedan trippade vi bort mot Olympia, stadion där Henke Larsson springer sig svettig då å då..

     


Vi fortsatte vår promenad och hamnade slutligen på Fredriksdal. Där kollade vi bla på deras rosarium, djuren och hantverken. Mysigt att ha ett sånt ställe mitt i stan!

        


Efter många kilometer till fots, så var det dags att promenera tillbaka till stan. Där satte vi oss på en uteservering och återhämtade oss med lite mat och nån kall törstsläckare. ;)

image136


Sedan på lördagen var det hemresa till Göteborg igen. Vi mellanlandade i Tylösand och spelade lite äventyrsgolf. Med alla andra Stockholm-wannabe...

Kram Kram K

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback